Γάλλος Spiderman: Στο πλευρό των απεργών κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού [pics]

Ο διάσημος αναρριχητής Αλέν Ρομπέρ, γνωστός και ως ο Γάλλος Spiderman
Ο διάσημος αναρριχητής Αλέν Ρομπέρ, γνωστός και ως ο Γάλλος Spiderman

Γάλλος Spiderman: Ο Αλέν Ρομπέρ, ο αναρριχητής που έχει γίνει γνωστός με το παρωνύμιο «ο Γάλλος Spiderman, ανέβηκε στον Tour Total, έναν ουρανοξύστη 48 ορόφων στο Παρίσι.

Γάλλος Spiderman: Πρόκειται για έναν ουρανοξύστη 48 ορόφων στο Παρίσι. Προχώρησε σε αυτή την κίνηση, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του προς τους Γάλλους που απεργούν διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Σημειώνεται πως ο 57χρονος Ρομπέρ στάθηκε όρθιος σηκώνοντας τα χέρια του ψηλά μόλις έφτασε στην κορυφή του ουρανοξύστη των 187 μέτρων, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή Λα Ντεφάνς του Παρισιού.

Ο Γάλλος Spiderman έχει αναρριχηθεί σε περισσότερα από 100 κτίρια, ανάμεσά τους η γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο και το ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Μπουρτζ αλ Χαλίφα στο Ντουμπάι. Αυτή είναι η ένατη φορά που αναρριχάται στον Tour Total. Ο Ρομπέρ συχνά αναρριχάται χωρίς να έχει άδεια και έχει συλληφθεί πολλές φορές. Δεν χρησιμοποιεί σκοινιά, παρά μόνο τα γυμνά του χέρια.

Το 1982 είχε δύο ατυχήματα, το πρώτο τον Ιανουάριο, σε ηλικία 19 ετών και το δεύτερο το Σεπτέμβριο. Και στις δύο περιπτώσεις έπεσε σχεδόν από τα 15 μέτρα. Υπέστη πολλαπλά κατάγματα εξαιτίας των οποίων απέκτησε ίλιγγο. Οι γιατροί θεώρησαν πως είχε 60% αναπηρία και του είπαν ότι δεν θα μπορούσε πλέον να αναρριχηθεί. Μέσα σε 6 μήνες αναρριχήθηκε και πάλι. Συνέχισε να αναρριχάται σε όλο και δυσκολότερα πεδία, βελτιώνοντας τις ικανότητές του, με κορύφωση τις Γαλλικές Άλπεις, πριν στραφεί οριστικά στην αστική αναρρίχηση και τις κτηριακές κατασκευές.

Ωστόσο, επειδή οι αρχές δεν του δίνουν άδεια για αναρρίχηση στα κτήρια, ο Ρομπέρ συνήθως ξεκινά την αναρρίχηση κατά την αυγή. Επειδή οι αναρριχήσεις του συγκεντρώνουν τα βλέμματα των περαστικών, που σταματούν για να τον παρακολουθήσουν και φυσικά της αστυνομίας, ο Ρομπέρ έχει συλληφθεί αρκετές φορές και σε αρκετές χώρες. Στις περισσότερες των περιπτώσεων απαλλάσσεται χωρίς ιδιαίτερες κατηγορίες.