Προκλητικός Μητροπολίτης με Mercedes AMG αξίας 300.000 ευρώ. Μπορεί ο Ιησούς όπως αναφέρει η Καινή Διαθήκη, ερχόμενος από τη Βηθανία στα Ιεροσόλυμα, να έστειλε δύο από τους Μαθητές του, να τουφέρουνέναγαϊδουράκι και μετάκάθισε πάνω του για να μπει στην πόλη. Αλλά αυτά δεν είναι για εμάς. Για όσους δεν το θυμούνται από το σχολείο, τότε ακούγοντας όλοιότι ο Ιησούς έρχεται, πήραναμέσως στα χέρια τουςβάγια από φοίνικες και βγήκαν να τον υποδεχτούν. Άλλοι με τα ρούχα τους, άλλοι δε κόβοντας κλαδιά από τα δέντρα, έστρωναν το δρόμο απ’ όπου ο Ιησούς θα περνούσε και το αυτό εορτάζεται την Κυριακή των βαϊων.

Ομως,ο σεβασμιότατος Νικηφόρος έγινε θέμα συζήτησης, λόγω του πολυτελέστατου αυτοκινήτου του, με τα 585 άλογα αντί του ενώς ταπεινού όνου.Πρόκειται για μια Mercedes-AMG S63 η αξία της οποίας ανέρχεται στα 300.000 ευρώ σχεδόν! Εφοδιάζεται με 4λιτρο V8 BiTurbo κινητήρα απόδοσης 612 αλόγων, είναι δηλαδή ακόμα ισχυρότερος από τη μονάδα που αντικατέστησε, παρότι εκείνη ήταν 5.5 λίτρων. Η επιτάχυνση 0-100 χιλιόμετρα/ώρα έρχεται σε μόλις 3.5 δευτερόλεπτα, η ισχύς περνά στο δρόμο μέσω συστήματος μετάδοσης AMG Speedshift MCT 9 σχέσεων ενώ η AMG S63 εφοδιάζεται και με το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+.

Η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χιλιόμετρα/ώρα αλλά οι παραπάνω αριθμοί πιστοποιούν πως πρόκειται για ένα από τα πλέον εντυπωσιακά και γρήγορα αυτοκίνητα, που απευθύνεται σε λίγους κι αντί βαϊων "καταπίνει" πολλά χιλιόμετρα ασφάλτου κάνοντας τα ταξίδια στο ποίμνιο πιο ευχάριστα και πιο γρήγορα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις