Ληστεία γάμος: Ήθελε να τον πιάσουν για να μην παντρευτεί [vid]

Δεν ήθελε να παντρευτεί και έκανε ληστεία για να το μάθει η νύφη

Ληστεία γάμος: Έναν απίθανο τρόπο βρήκε ένας νεαρός στην Κίνα για να αποφύγει να παντρευτεί.

Ληστεία γάμος: Έφτασε στο σημείο να κάνει ληστεία, διότι, όπως πίστευε, μόλις το μάθαινε η μέλλουσα νύφη, θα τον εγκατέλειπε. Ο λόγος για τον κ. Τσεν, όπως έγινε γνωστός μέσω του Asia Wire, ο οποίος μπήκε σε ένα στούντιο χορού στην Σανγκάη και έκλεψε ένα ηχείο που κόστιζε περίπου 287 δολάρια, με τις αρχές να τον εντοπίζουν την ίδια μέρα και να τον συλλαμβάνουν. Όταν λοιπόν κλήθηκε να δικαιολογήσει την πράξη του στους αστυνομικούς, αυτοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που άκουγαν.

«Η κοπέλα μου θέλει να παντρευτούμε, αλλά εγώ δεν θέλω. Ήξερα ότι θα με πιάνατε, καθώς δεν ήμουν και τόσο γρήγορος», είπε χαρακτηριστικά. Προς το παρόν είναι ακόμα υπό κράτηση και δεν έχει γίνει γνωστό αν η πράξη του, είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όλο και λιγότεροι γάμοι στην Κίνα

Όλο και λιγότεροι Κινέζοι παντρεύονται, διαμορφώνοντας μια νέα πραγματικότητα στη χώρα. Η μείωση των γάμων σημαίνει αυτομάτως και περιορισμό των γεννήσεων. Σύμφωνα με στοιχεία, ο περιορισμός των γάμων έχει και ορισμένες θετικές πλευρές. Οφείλεται κατ’ αρχάς στην αύξηση των μορφωμένων γυναικών. Οικονομολόγοι και κοινωνιολόγοι επισημαίνουν ότι πολλές από τις γυναίκες καθυστερούν τον γάμο τους προκειμένου να χτίσουν την καριέρα τους και να αποκτήσουν οικονομική ανεξαρτησία. Πρόκειται, δηλαδή, για έναν πολύ πιο δυναμικό γυναικείο πληθυσμό που δεν βλέπει τον γάμο ως τον μοναδικό δρόμο προς την ασφάλεια.Β

Το 2015, 12 εκατομμύρια ζευγάρια Κινέζων έβγαλαν άδειες για να παντρευτούν, σηματοδοτώντας έτσι τη δεύτερη κατά σειρά χρονιά που περιορίστηκε ο αριθμός των γάμων. Τα διαζύγια έφτασαν τα 3,8 εκατομμύρια το 2014 και διπλασιάστηκαν συγκριτικά με πριν από δέκα χρόνια. Σε μεγάλο βαθμό, η μείωση των γάμων εκπορεύεται από την πολιτική του ενός παιδιού που η Κίνα ακολούθησε τα τελευταία χρόνια, πολιτική που οδήγησε σε σημαντική μείωση των γεννήσεων. Επειδή οι οικογένειες προτιμούσαν τα αγόρια, σήμερα ο αριθμός των ανδρών είναι μεγαλύτερος από αυτόν των γυναικών.