Πολάκης: O πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης το Σάββατο επισκέφθηκε τη Λέσβο μαζί με τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου,στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει ξεκινήσει για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επισκέφθηκε και τον καταυλισμό της Μόριας, ενώέδωσε το παρών και στην κοπή της πίτας της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί του νησιού. Μάλιστα ο κ. Πολάκης χόρεψε και ένα ζεϊμπέκικο, τραβώντας πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑεκτός από περιοδεία στην πόλη της Μυτιλήνης, φρόντισε να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του ΚΥΤ Μόριας που φιλοξενεί πλέον πολλές χιλιάδες πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες. Ο κ. Πολάκης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook,δεν έκρυψε την αγανάκτησή τουγια τις συνθήκες διαβίωσης των στοιβαγμένων προσφύγων που δεν περιγράφονται με λόγια, κάνοντας λόγο για συνειδητή προσπάθεια κατάρρευσης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αναλυτικά, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός έγραψε χαρακτηριστικά:«ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΣΟΚ !!!Μητσοτακη αυτή είναι η Μόρια ΣΟΥ!!!!Σύστημα σε συνειδητή προσπάθεια ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ….Θα πούμε πολλά, αυτά για πρώτη δόση».Να σημειωθεί ότι κατά την επίσκεψή τους στο νησί ο κύριος Πολάκης το Σάββατο επισκέφθηκε το Νοσοκομείο όπου ωςΑναπληρωτής Υπουργός Υγείας είχε ξεμπλοκάρει σειρά ζητημάτων τόσο για το κτιριακό όσο και για προσλήψεις προσωπικού, και στη συνέχεια το ΚΥΤ της Μόριας όπου όπως ο ίδιοςείπε σοκαρίστηκε με όσα αντίκρισε. Την Κυριακή η κυρία Ξενογιαννακοπούλου επισκέφθηκε το δήμο Δυτικής Λέσβου και είχε συνάντηση με το δήμαρχο και στη συνέχεια με το δίκτυο κοινοτήτων Λέσβου.Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παρεχώρησαν το Σάββατο μαζί με τον βουλευτή Λέσβου Γιάννη Μπουρνού, ο κύριος Πολάκης αναφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο όπου όπως είπε κατά τη θητεία του ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε πάρα πολύ τόσο με τη χρηματοδότηση όπου από 6,9 εκατομμύρια το ’14 , έφτασε σταδιακά στα 14 εκατομμύρια μέχρι το 18 ενώ και στο θέμα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και της ενίσχυσης ιατρικού και λοιπού προσωπικού.«Πάμε τώρα στα δύσκολα, είπε ο κύριος Πολάκης μιλώντας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους 6 μήνες στο ΚΥΤ της Μόριας. Από 5 χιλιάδες ανθρώπους που παρέλαβαν τη Μόρια τον Ιούλιο, σήμερα βρίσκονται 19,5 χιλιάδες. Δημιούργησαν μια φαβέλα στην Ευρώπη και έγινε μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές. Μας κατηγορούσαν ότι λέγαμε ότι οι πρόσφυγες λιάζονται. Πότε ήταν καλύτερα, τότε ή τώρα; Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα νησιά , για να καταφέρουν να μειώσουν τις ροές, Η ιστορία του ανθρώπου είναι ιστορία μετακινήσεων πληθυσμών και αυτό πρέπει να το καταλάβουν και είναι ένα ζήτημα που η Ελλάδα, δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη της» είπε ο κύριος Πολάκης και συνεχάρει τόσο τους εργαζόμενους στο ΚΥΤ που υπερβάλουν εαυτόν για να μπορέσουν να βοηθήσουν και να εργαστούν στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί αλλά και στους πολίτες εκείνους που για ακόμα μία φορά στέκονται αλληλέγγυοι στο ανθρώπινο δράμα ¨γιατί αυτή είναι η αριστερά να είναι με την πλευρά της αλληλεγγύης , είπε, και αν κάποιοι που νομίζουν ότι γινόμενοι Όρμπαν, θα γλιτώσουν , να ξέρουν ότι δε θα γλιτώσουν».

Από την πλευρά της, ηκυρία Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι «ο τρόπος που χειρίζεται το θέμα η κυβέρνηση είναι καθαρά επικοινωνιακός. Ακόμα και η ΕΕ εξέφρασε επιφυλάξεις για το σχέδιο που ανακοινώθηκε πρόσφατα για τα πλωτά φράγματα στο Αιγαίο, ανάσχεσης προσφυγικών ροών».Στο ίδιο θέμα ο βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς είπε ότι ¨επιλογή της κυβέρνησης είναι να μην περνούν στο εθνικό ακροατήριο οι ειδήσεις για το προσφυγικό και το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στα νησιά.. 64 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση για το θέμα , να συζητηθεί το θέμα στη Βουλή και να μας φανερώσει επιτέλους η κυβέρνηση πιο είναι το σχέδιό της». Απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι η Ευρώπη δεν έχει βοηθήσει τη χώρα μας ουσιαστικά ούτε επί ΣΥΡΙΖΑ ούτε και τώρα ο κύριος Μπουρνούς είπε ότι «στην εξουσία της ΕΕ βρίσκονται αδελφά κόμματα με τη ΝΔ . Όταν οι ίδιοι οι Νεοδημοκράτες υποστηρίζουν την πολιτική Σαλβίνι, τότε έχει χρεοκοπήσει η ΕΕ, και πρόκειται για μεγαλύτερη χρεοκοπία από τον τρόπο που χειρίστηκε την οικονομία». Ο κύριος Μπουρνούς προέβλεψε επίσης ότι θα ζήσουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι , καθώς η αναθεώρηση για το Δουβλίνο 4 δεν θα έχει ολοκληρωθεί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις