Βρετανία: Αντιμέτωπος με ένα παράδοξο φαρμακείο θα βρεθεί όποιος αποφασίσιε να βρεθεί στην πόλη Shropshire στη Βρετανία, και θελήσει να αγοράσει κάποιο φάρμακο. Ένα από τα φαρμακεία της πόλης αντί για φάρμακα συνταγογραφεί στους πελάτες του ποιήματα με σκοπό να τους ανακουφίσει από το στρες και τα άγχη της καθημερινότητας. Η μεγάλη λατρεία της Ντέμπορα για την ποίηση, της έδωσε την ιδέα όχι μόνο να γράφει τα δικά της ποιήματα, αλλά και να ανοίξει στον τόπο της το ιδιαίτερο αυτό φαρμακείο που εντυπωσιάζει όποιον τύχει και περάσει από εκεί. Η ίδια πιστεύει ότι η ποίηση μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο στα προβλήματα υγείας αλλά και σε άλλα όπωςστην κούραση, στη θλίψη ακόμα και στην ερωτική απογοήτευση…

Η διαδικασία για να διαλέξει ποιο φάρμακο-ποιήμα ταιριάζει στους “ασθενείς” της είναι πολύ απλή. Αφού τους καλεί έναν-έναν ξεχωριστά στο γραφείο και τους κάνει τις απαραίτητες ερωτήσεις, τους συνταγογραφεί στη συνέχεια το ποίημα εκείνο που θα “αγκαλιάσει” πιο κατάλληλα την υφή του προβλήματος που τους απασχολεί. “Νομίζω ότι αν υπάρχει μια ικανότητα σε όλο αυτό που κάνω είναι ότι επιλέγω να δίνω στο σωστό άτομο το σωστό ποίημα αφού μάθω λίγα παραπάνω για εκείνο και μιλήσω μαζί του. Όταν δίνω ένα ποίημα σε κάποιον, αυτό γίνεται δικό του, μπορεί να το κολλήσει στο ψυγείο και να γίνει κάτι στο οποίο να απευθύνεται στις δύσκολες στιγμές, να του αναπτερώνει το ηθικό”, ανέφερε η ιδιοκτήτρια.

.

Μάλιστα η μακροχρόνια ενασχόληση της με ανοιακούς ασθενείς, της απέδειξε πόσο πολύ μπορεί να επηρεάσει θετικά ένα ποίημα τη διάθεση ενός ατόμου που πάσχει από αυτήν την ασθένεια. Το φαρμακείο διαθέτει και “ασθενοφόρο ποίησης»”που επισκέπτεται συχνά όλη τη χώρα και “μοιράζει” ποιήματα και στίχους, καθώς όπως υποστηρίζει η ιδιοκτήτρια “η ποίηση μπορεί να είναι μια προσευχή, μια κατάρα, ένα ποίημα αγάπης ή κάτι φιλοσοφικό”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις