Οπισθοδρόμηση στα 50s: Τελικά αντί να πάμε μπροστά σαν κοινωνία, φαίνεται ότι οπισθοδρομούμε σε όλο και περισσότερη συντηρητικοποίηση. Την ώρα που ελληνικές σειρές στην Ελλάδα σπάνε τα ταμπού, με μητέρα εργαζόμενη και τον σύζυγο να κάνει τις δουλειές του σπιτιού, στην Αυστραλία έχει ξεσηκωθεί συζήτηση για την επιστροφή σε πρακτικές του προηγούμενου αιώνα μετά από ανάρτηση μια άνεργηςμητέρας από το Μπρίσμπειν.

Η Brooke Smith, μητέρα τεσσάρων μικρών παιδιών, αποκάλυψε, κάνοντας δημοσίευση σε ομάδα στο Facebook, με όνομα "Μαμάδες που μαγειρεύουν, Καθαρίζουν και Τακτοποιούν", ότι η καθημερινή της ρουτίνα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ξύπνημα λίγο μετά τις 4 το πρωί για να φτιάξει καφέ στον άντρα της.

"Δεν θα πέσω ποτέ για ύπνο εάν δεν ετοιμάσω το φαγητό και τα ρούχα του άντρα και των παιδιών μου για την επόμενη ημέρα. Φροντίζω πάντα το σπίτι να είναι καθαρό, τα πιάτα πλυμένα και το πλυντήριο έτοιμο. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα πέφτω για ύπνο το βράδυ στις 9 και άλλες φορές κατά τα μεσάνυχτα. Σηκώνομαι κάθε μέρα, όμως, πολύ νωρίς, στις 4:30 το πρωί, για να φτιάξω πρωινό και καφέ στον σύζυγό μου, αλλά και για να έχω χρόνο να πιω και εγώ έναν ζεστό καφέ και να φτιάξω τα μαλλιά μου". "Χρειάζομαι λίγη ειρήνη, ησυχία και άσκηση, για να αντιμετωπίσω τη μέρα μου. Μια ευτυχισμένη μαμά ισοδυναμεί με ένα ευτυχισμένο νοικοκυριό. Κάνε τις δουλειές σου, ακόμη και όταν δεν έχεις διάθεση, και έτσι θα είσαι χαρούμενη και για την επόμενη μέρα", αναφέρει ακόμα η Brooke. Εκατοντάδες ήταν οι χρήστες που έσπευσαν να σχολιάσουν τη δημοσίευση γράφοντας ότι θα έπρεπε να μοιράζεται τις δουλειές με τον άντρα της.

Το παράδοξο σε αυτόν τον αναχρονισμό είναι ότι βρήκε πολλούς υποστηρικτές στο διαδίκτυο, κάτι που δείχνει ότι η σύγχρονη κοινωνία μπορεί να έχει αλλάξει στην όψη, αλλά όχι νοοτροπίες.Ο κόσμος μας ζει την 4η ΒιομηχανικήΕπανάσταση, μία μετάβαση στην ψηφιακήτεχνολογία, που αναπόφευκτα θα επηρεάσει την παραγωγική διαδικασία, αλλά οι κοινωνίες δεν δείχνουν να εξελίσσονται παράλληλαή ακόμη μπροστά στο φόβο του αγνώστου μέλλοντος να υπάρχει οπισθοδρόμηση σε πολλές κατακτήσεις των προηγούμενων δεκαετιών

Όπως η ίδιααναφέρει: "Η μαμά μου έκανε το ίδιο για τον μπαμπά μου. Ο μπαμπάς μου γεννήθηκε το 1929 και η μαμά μου το 1931. Σήμερα έχουμε 2020. Ο σύζυγός μου πλένει τα ρούχα του. Τα παιδιά μου φτιάχνουν το πρωινό τους".Η ίδια η Brooke απάντησε στα σχόλια γράφοντας ότι "αυτό λειτουργεί για εμάς". Ενώ ακόμα παραχώρησε συνέντευξη στηνCourier Mail, όπου εξήγησε: "Νομίζω ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες, που υποθέτουν ότι ζω έναν τρόπο ζωής από τη δεκαετία του 1950, και δεν πρέπει. Δεν κανακεύω τον άντρα μου. Νομίζω απλά ότι όταν κάποιος εργάζεται σκληρά στον ήλιο όλη την ημέρα, είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω. Δεν πρέπει να έρχεται στο σπίτι και να μαγειρεύει ή να καθαρίζει".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις