Βρετανικό Μουσείο: Το ανατριχιαστικό μοιρολόι των μαθητών για την Καρυάτιδα [vid]

Βρετανικό Μουσείο: Το ανατριχιαστικό μοιρολόι των μαθητών για την Καρυάτιδα [vid]

Βρετανικό Μουσείο: Η Καρυάτιδα είναι σχεδόν κρυμμένη σε ένα δωματιάκι αντί να βρίσκεται με τις αδερφές της σε περίοπτη θέση στο Μουσείο της Ακρόπολης, αναφέρει η πρόεδρος του συλλόγου.

Βρετανικό Μουσείο: Έναν πολύ συγκινητικό τρόπο επέλεξαν οι μαθητές σχολείου της Κρήτης για να διαμαρτυρηθούν για την παραμονή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο. Οι μαθητές από το σχολείο  του Ηρακλείου βρέθηκαν στο Λονδίνο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής. Οι μαθητές συνοδευόμενα από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουβών κ. Άντζελα Χαριστάκη κάθισαν οκλαδόν μπροστά από την Καρυάτιδα και έστησαν ένα μοιρολόι. Σιγανά και ταπεινά που λέει και το “Τζιβαέρι”.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Χαριστάκη: «Αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Βρετανικό Μουσείο, αν και δε μας χαροποιεί καθόλου το γεγονός ότι βρίσκονται εκεί, ως γνωστόν, τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα και η Καρυάτιδα που είναι σχεδόν κρυμμένη σε ένα δωματιάκι αντί να βρίσκεται με τις αδερφές της σε περίοπτη θέση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Τα μάτια μας γέμισαν δάκρυα, η συγκίνηση το δέος αλλά και η απογοήτευση στο έπακρο και ακολούθησε από τα παιδιά ένα project που ονομάζεται “Your Thoughts on Greece…for tourists in London”. Ανάμεσα στις ερωτήσεις που κάναμε στους επισκέπτες του Μουσείου ήταν και το “αν επιθυμούν να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα”. Η απάντηση όλων 100% ήταν θετική».