Κορονοϊός 2020 Κίνα: Για κανέναν δεν είναι εύκολο να παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πολύ περισσότερο αν πρόκειται για έναν αθλητή και δη μαραθωνοδρόμο! ΟΠαν Σαντσού από την πόλη Χανγκτσού, είναι υποχρεωμένος, όπως και εκατοντάδες άλλοι συμπολίτες του, να είναι κλεισμένος στο σπίτι του, υπό τον φόβο του κορονοϊού.

Έτσι, προκειμένου να κρατηθείσε φόρμα, έτρεξε 50 χιλιόμετρα μέσα στο σαλόνι του. Έκανε 6.250 γύρους στίβου γύρω από δύο μεγάλα τραπέζια που είχε τοποθετήσει μέσα στο διαμέρισμά του. Ο ερασιτέχνης μαραθωνοδρόμος δήλωσε ότι «δεν άντεχε να κάθεται άλλο».

Ο Παν ανέβασε στο Weibo την περασμένη εβδομάδα βίντεο και φωτογραφίες από το εγχείρημά του καθώς και φωτογραφίες από την ειδική εφαρμογή που κατέγραφε τους γύρους. Ο δρομέας είπε ότι κάθε γύρος στο σαλόνι του σπιτιού του ήταν 8 μέτρα και ότι τελικά ολοκλήρωσε περισσότερους από 6.000 γύρους μέσα σε τέσσερις ώρες, 48 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα. «Έχω πολλές ημέρες να βγω έξω, σήμερα δεν μπορούσανα καθίσω μέσα άλλο. Ένας γύρος είναι περίπου 8 μέτρα, έτρεξα 50 χιλιόμετρα, το έκανα μέσα σε 4:48:44, ίδρωσα και νιώθω υπέροχα», ανέβασε στο Weibo την περασμένη εβδομάδα.

Η Χανγκτσού, η πρωτεύουσα της επαρχίας Τσετσιάνγκ, τέθηκε σε καραντίνα στις 5 Φεβρουαρίου για να περιοριστεί η εξάπλωση του COVID-19–όπως ονόμασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τον νέο κορονοϊό– ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην επαρχία Χουμπέι, που απέχει 600 χιλιόμετρα. Τον Ιανουάριο, η Ασιατική Αθλητική Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα ματαιώσει τα Πρωταθλήματα Κλειστού Στίβου, τα οποία ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν στην Χανγκτσού, εξαιτίας του ιού. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 159 επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 στην Χανγκτσού και συνολικά 1.131 στην Τσετσιάνγκ.


Συνολικά 99 νέους θανάτους και 2.015 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, κατέγραψαν την Τρίτη οι υγειονομικές αρχές στην ηπειρωτική Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Και οι δύο αριθμοί είναι χαμηλότεροι από τους απολογισμούς της προηγουμένης (108 και 2.478 αντίστοιχα). Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν χθες είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από την 30ή Ιανουαρίου. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ανήλθε σε 1.115 ως τα μεσάνυχτα της 11ης Φεβρουαρίου, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 44.653. Οι περισσότεροι θάνατοι (94) καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, όπως και τα περισσότερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα (1.638). Στην Ουχάν, πρωτεύουσα αυτής της επαρχίας, εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο ιός τον Δεκέμβριο. (διαβάστε αναλυτικά)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις