Κινέζος καταστηματάρχης στο Πεκίνο με street foodχρησιμοποιεί ένα κομμάτι ξύλου για να παραδώσει τα κουλουράκια στους πελάτες του μετά στο ξέσπασμα του κοροναϊού.

Στο κατάστημα έχει τοποθετήσει ένα ξύλινο σκάφος μήκους ενός μέτρου που διατρέχει από τον πάγκο του εώς στο εμπρόσθιο κιγκλίδωμα που σερβίρει το φαγητό. Το προσωπικό του συσκευάζει τα κουλούρια σε πλαστικές σακούλες και τα σπρώχνει προς τα χέρια των πελατών.Μια πινακίδα στην μπροστινή πόρτα του καταστήματος συμβουλεύει τους πελάτες να σαρώσουν έναν κωδικό QR για την τοποθέτηση παραγγελιών, προκειμένου να αποφύγουν την άμεση επαφή με το προσωπικό. Για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι μπορεί να μην ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν κινητές πληρωμές, το προσωπικό κρατά ένα πλαστικό κουτί προσαρτημένο σε ένα ραβδί για να τοποθετήσουν τα μετρητά.

Η εξάπλωση του κοροναϊού έχει μετατρέψει πολλές πόλεις σε πόλεις-φαντάσματα άδειων δρόμων και κλειστά καταστήματα. Αλλά η ξύλινη πατέντα βοήθησε να αναβιώσει την επιχείρηση του ο Κινέζος, και μια μακρά ουρά των 10 μέτρων από πελάτες είχε δημιουργηθεί έξω από το κατάστημα.«Καλό, καλό, είναι πολύ καλό», είπε μια συνταξιούχος γυναίκα με το όνομα Γκονγκ Χουάν για το αυτοσχέδιο σύστημα αγορών.Η Κίνα ανέφερε την Τετάρτη τον μικρότερο αριθμό νέων περιπτώσεων κορωναϊού από τα τέλη Ιανουαρίου, δίνοντας βάρος και σε μια πρόβλεψη από ανώτερο ιατρικό σύμβουλο ότι η επιδημία θα μπορούσε να λήξει τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις