Ανθοπωλείο: Στο Πεκίνο στέλνουν λουλούδια μαζί με απολυμαντικό [vid]

Λουλούδια με... απολυμαντικό προσφέρει ανθοπωλείο στο Πεκίνο
Λουλούδια με... απολυμαντικό προσφέρει ανθοπωλείο στο Πεκίνο

Ανθοπωλείο: Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από ένα ανθοπωλείο στο Πεκίνο.

Ανθοπωλείο: Ιδιαιτέρως ευρηματική είναι μια επιχειρηματίας στο Πεκίνο, καθώς μαζί με τα λουλούδια για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, προσφέρει και απολυμαντικό, ως ένα προσωπικό δώρο από εκείνη, όπως το χαρακτηρίζει. Με φόντο την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, που έχει αλλάξει δραματικά την καθημερινότητα των πολιτών, δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί και ο εορτασμός της σημερινής Ημέρας. Η Κάι, φορώντας μια χειρουργική μάσκα, ψεκάζει με προσοχή τα χέρια της με απολυμαντικό και φοράει γάντια προτού συνθέσει το μπουκέτο της.

Κατόπιν, τοποθετεί το μπουκαλάκι με το απολυμαντικό χεριών ανάμεσα στα λουλούδια. Η ίδια λέει ότι την ενέπνευσε ένας πελάτης, ο οποίος της ζήτησε να απολυμάνει ένα μπουκέτο προτού το παραδώσει.  «Νομίζω ότι είναι πολύ συγκινητικό και θέλω οι πελάτες μου να νιώθουν άνετα» σημείωσε η Κάι. «Η επιδημία είναι σοβαρή και όλοι φοβούνται. Ελπίζω να τελειώσει σύντομα αυτό».


Κορονοϊός και... Άγιος Βαλεντίνος

Οι Κινέζοι προσπαθούν να μην αφήσουν τον αποκλεισμό που τους έχει επιβληθεί υπό τον φόβο του κορονοϊού, να χαλάσει την Ημέρα των Ερωτευμένων. Όμως, κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο. Είναι πολλοί αυτοί που θα ζήσουν τη σημερινή ημέρα, όπως οποιαδήποτε άλλη ημέρα στην καραντίνα. 

Για τα ερωτευμένα ζευγάρια στο Πεκίνο, δεν θα υπάρξει συναυλία «My Heart Will Go On» ούτε δείπνο με αστακό στην τιμή των 220 ευρώ. Αυτές οι ιδιαιτερότητες της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου απλώς ματαιώθηκαν. Η νεαρή Ζιάνγκ Λανγί και ο Ουκρανός αρραβωνιαστικός της διαμένουν εδώ και περισσότερο από δύο εβδομάδες στην κατοικία των γονιών της, χωρίς να βγαίνουν έξω. Το ονειρεμένο ταξίδι σε όλη την Κίνα για την ίδια και τον αρραβωνιαστικό της, που είχαν προγραμματίσει, έμεινε στα χαρτιά.

Καθώς βρίσκονται αποκλεισμένοι στο σπίτι των γονιών της, η 24χρονη Ζιάνγκ έχει μυήσει τον άνδρα της ζωής της στο ματζόνγκ, το παραδοσιακό κινέζικο παιγνίδι. «Παίζουμε δύο με τρεις ώρες την ημέρα. Ξεκίνησε από το μηδέν, όμως τώρα τα καταφέρνει αληθινά καλά», διαβεβαιώνει μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. (διαβάστε αναλυτικά)