Νεκρός σε εκτόξευση ρουκέτας: Τραγικό τέλος είχε ο 64χρονος "Τρελός" Μάικ Χιουζ, ένας παράτολμος πιλότος από την Καλιφόρνια, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια απόπειρας εκτόξευσης πυραύλου, στην έρημο της Καλιφόρνια. Το εγχείρημά του που έμελλε να είναι το τελευταίο, το κατέγραψε και σε βίντεο, που ανέβηκε στα social media. O Χιουζ ήταν υποστηρικτής της… άποψης, ότι η Γη είναι επίπεδη και προσπαθούσε να αποδείξει την θεωρία του ταξιδεύοντας στο Διάστημα.

Σύμφωνα με το BBC, η απόπειρα εκτόξευσης του Χιουζ θα φιλοξενούνταν στην τηλεοπτική σειρά Homemade Astronauts, που αναμένεται να προβληθεί από το αμερικανικό Science Channel. Με τη βοήθεια συνεργάτη του, ο Χιουζ προσπαθούσε να φτάσει σε ύψος 1.525 μέτρων από την επιφάνεια της Γης, με τον πύραυλό του που κινείτο με ατμό. Στο βίντεο του εγχειρήματος, φαίνεται να έχει ανοίξει το αλεξίπτωτο και να ακολουθεί τον πύραυλο, που έχει αναφλεγεί.

Το Science Channel, έγραψε στο Twitter πως ο 64χρονος πέθανε "κυνηγώντας το όνειρό του".

Το γραφείο του Σερίφη ανακοίνωσε πως "ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός αφού ο πύραυλος στον οποίον επέβαινε συνετρίβη στην έρημο". Πρώην εκπρόσωπος του Χιούζ δήλωσε πως ο 64χρονος ήταν "μοναδικός". "Όταν ο Θεός έφτιαξε τον Μάικ έσπασε το καλούπι. Ζούσε τη ζωή στο έπακρο, δεν μπορούσε να πεθάνει με άλλον τρόπο!" πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Μάικ και τους βοηθούς του, το κόστος κατασκευής του πυραύλου ήταν 18.000 δολάρια. Ο 64χρονος είχε μπει στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, το 2002 όταν πραγματοποίησε την μεγαλύτερη "εκτόξευση" με λιμουζίνα, με το αυτοκίνητο να βρίσκεται στον αέρα για 31 μέτρα, πριν προσγειωθεί ξανά στον δρόμο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις