Κλήσεις Τροχαίας:Ιδιοκτήτης αυτοκινήτου… εισέπραξε 88 κλήσεις κατά την πενταετία 2007 – 2012. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και την Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων, με τον αριθμό των κλήσεων να… ξεφεύγει. Πάντως οιδιοκτήτης του οχήματος προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, υποστηρίζοντας ότι έλαβε για πρώτη φορά γνώση των βεβαιωθέντων σε βάρος του προστίμων για παράνομη στάθμευση, όταν τον ενημέρωσε η Τράπεζα για την κατάσχεση, χωρίς όμως να καταφέρει να γίνει πειστικός.

Το δικαστήριο έκρινε ότι εφόσον οι κλήσεις της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας τοποθετούνται στο παρμπρίζ των οχημάτων λόγω παράνομης στάθμευσης αυτοκινήτων, επέχουν αφενός νόμιμη θέση επίδοσης και αφετέρου έχουν τον νόμιμο χαρακτήρα κλήσης του παραβάτη για υποβολή αντιρρήσεων μέσα σε προθεσμία 60 ημερών. «Άρα, ο ισχυρισμός του ιδιοκτήτη ότι ουδέποτε του επιδόθηκαν οι προσβαλλόμενες πράξεις αναποδείκτως προβάλλεται εκ μέρους του και, ως εκ τούτου, είναι απορριπτέος δεδομένου και του πλήθους των παραβάσεων που, εν προκειμένω, ανέρχονται σε 88 καθώς και των διαφορετικών υπηρεσιών που βεβαίωσαν αυτές, όπως επίσης και των διαφορετικών οργάνων των υπηρεσιών αυτών που υπογράφουν τις σχετικές πράξεις βεβαίωσης παράβασης και επιβολής προστίμου».

Κοινώς, η προσφυγή του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου στη Δικαιοσύνη κρίθηκε ως εκπρόθεσμη και η σχετική αίτηση απορρίφθηκε ως απαράδεκτη ενώ του καταλογίστηκε η δικαστική δαπάνη του Δήμου Αθηναίων, η οποία ανέρχεται στα 234 ευρώ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις