Τουρκία Συρία πόλεμος: Σε σκηνή από κινηματογραφική κωμωδία θα μπορούσε να παραπέμπει το βίντεο που δημοσίευσε το τουρκικό portalHavadis Haber,αλλά δυστυχώς πρόκειται για σκηνή από την αιματηρή σύγκρουση με την τουρκική εισβολή στη Συρία. Πιο αναλυτικά το βίντεο δείχνει τουρκικό τεθωρακισμένο να κυνηγάει ένατανκ των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχίαΙντλίμπ της Συρίας.

Πρόκειται για ένα τουρκικής κατασκευής τανκ ΖΜΑ-15 που διακρίνεται να κυνηγάει ένα σοβιετικής κατασκευής τεθωρακισμένο Τ -72 των συριακών δυνάμεων. Το «κυνηγητό» των δύο τανκ μέσα στους ελαιώνες του χωριού Νεϊράμπ στην επαρχία Ιντλίμπ θυμίζειταινία, ή και κωμωδία.Το βίντεο τράβηξε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Μόλις το συριακό τανκ πλησιάζει το χωριό, το τουρκικό το αντιλαμβάνεται και τότε αρχίζει το κινηματογραφικό κυνηγητό.

Διαβάστε: Τουρκία Συρία: Ο τουρκικός στρατός μπήκε στο Ιντλίμπ [vid]


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Να σημειωθεί ότι τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020ότι ο στρατός της χώρας εισήλθε στο Ιντλίμπ, μιλώντας για «στρατιωτική επιχείρηση». Μάλιστα, μετέδωσαν βίντεο και εικόνες, ενώ έκαναν λόγο για ένα κομβόι από 50 τουρκικά τεθωρακισμένα που εισήλθαν σήμερα στην πόλη της Συρίας, προαναγγέλλοντας την έναρξη νέας στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας.Τονίζεται ότι παράλληλα υπενθύμισαν τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που είχε προαναγγείλει την επιχείρηση λέγοντας ότι «ένα βράδυ θα έρθουμε ξαφνικά» στο Ιντλίμπ. Σημειώνεται, πως τη συγκεκριμένη ατάκα την χρησιμοποιεί σχεδόν για όλες τις επιχειρήσεις στη Συρία και έλκει την «καταγωγή» της από την εισβολή στην Κύπρο, όπου τα μεγάφωνα έπαιζαν παρόμοιο τραγούδι με το συγκεκριμένο ρεφρέν.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Τούρκος πρόεδρος είχε δώσει διορία στον Μπασάρ Αλ Άσαντ να αποσύρει τις δυνάμεις του από το Ιντλίμπ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, διαφορετικά θα αναλάμβανε στρατιωτική δράση. Επίσημη ανακοίνωση από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ή το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ακόμη δεν έχει εκδοθεί.


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις