Κορονοϊός:Στο βιβλίο «The Eyes of Darkness» του δημοφιλούς συγγραφέα Ντιν Κουντζ, το οποίο κυκλοφόρησε το 1981, περιγράφεταιτο «Wuhan-400», (η πόλη Ουχάν), ένα όπλο ανθρώπινης κατασκευής με ρυθμό θνησιμότητας 100%. Πολλοί χρήστες του διαδικτύου δεν σταματούν να αναρωτιούνται αν ο Κουντζ είχε «προβλέψει» την επιδημία τουκορονοϊού. Πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, μάλιστα, όπως η New York Post και η Daily Mail, αναπαρήγαγαν αποσπάσματα από το βιβλίο, κάνοντας ειδική αναφορά στις θεωρίες συνωμοσίας που πλημμύρισαν το ίντερνετ.

Στη σελίδα, αναφέρεται ότι το «Wuhan-400 είναι το τέλειο όπλο» και πλήττει μόνο ανθρώπινα πλάσματα». To απόσπασμα που «άναψε» φωτιές:

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά στοιχεία που θα λέγαμε πως δεν στέκουν. Στο μυθιστόρημα του Κουντζ, το «Wuhan-400» έχει ρυθμό θνησιμότητας 100%. Αν και οι ερευνητές ακόμα αγνοούν πολλά για τον κορονοϊό, ο τρέχων ρυθμός θνησιμότητας κυμαίνεται στο 2%. Το πλασματικό βιολογικό όπλο έχει εξαιρετικά γρήγορη περίοδο επώασης, περίπου 4 ώρες, συγκριτικά με τον COVID-19 που έχει περίοδο επώασης 2-14 ημερών, με βάση τα δεδομένα που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Παρά την αίσθηση που προκάλεσε το όνομα του πλασματικού βιολογικού όπλου, στην πραγματικότητα το «Wuhan-400» που περιγράφει στο βιβλίο του ο Κουντζ δεν έχει καμία σχέση με τον κορονοϊό της επικαιρότητας, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του o ιστότοπος διασταύρωσης δεδομένων Snopes, μιας και σε παλαιότερες εκδόσεις του βιβλίου, χρησιμοποιούσαν για το βιολογικό όπλο το όνομα «Gorki-400» και ήταν ρωσικής κατασκευής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις