Εντυπωσιακές εικόνες από δορυφόρο, καταδεικνύουν γλαφυρά τον ρυθμό με τον οποίον ρυπαίνουν τον πλανήτη τα κινέζικα εργοστάσια. Συγκεκριμένα, οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν πως η μόλυνση στην Κίνα μειώθηκε σημαντικά με το ξέσπασμα και την εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς οι αρχές αναγκάζονται να κλείσουν εργοστάσια και να λάβουν μέτρα που έχουν επιπτώσεις στην παραγωγή. Η ανάπτυξη μειώνεται, αλλά το ίδιο κάνει και η μόλυνση.

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Nasa, και δημοσιεύει ο Independent, δείχνουν τα επίπεδα του διοξειδίου του αζώτου, ενός τοξικού αερίου που εκπέμπουν οχήματα, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και άλλες βιομηχανικές μονάδες, να έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό, μετά τα απαγορευτικά μέτρα. Επιστήμονες είχαν επίσης αναφέρει πως η επιδημία του κορονοϊού στην Κίνα μείωσε κατά ένα τέταρτο τις εκπομπές των αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αφού μειώθηκε η καύση ορυκτών καυσίμων.

Σύμφωνα με την Nasa, η πτώση των επιπέδων της μόλυνσης, παρατηρήθηκε πρώτα στην Γιούχαν, την περιοχή που ξεκίνησε η επιδημία, αλλά στη συνέχεια το φαινόμενο επισημάνθηκε και σε άλλες περιοχές της χώρας. "Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μία τόσο δραματική μείωση της μόλυνσης, σε μία τόσο μεγάλη έκταση, με αφορμή ένα μόνο γεγονός" δήλωσε η Φέι Λιού, ερευνήτρια στη Nasa. Όπως είπε, είχε παρατηρηθεί μείωση της μόλυνσης και στην διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008, αλλά τότε οι ρυθμοί ήταν αργοί.Σημειώνεται πως η Κίνα μετρά 2.900 θανάτους από τον ιό καιπάνω από 80.000 κρούσματα.