Κορονοϊός Ιταλία: Μια Ιταλίδα γιαγιά «σπάει» το ζοφερό κλίμα που επικρατεί στη γειτονική Ιταλία. Μέσω social media απευθύνεται στους συμπατριώτες της, προσπαθώντας να τους δώσει δύναμη στις δύσκολες στιγμές που περνούν. Με ιταλικό ταμπεραμέντο και την εμπειρία ετών που διαθέτει, η γλυκύτατη γιαγιάδίνει συμβουλές, όσον αφορά τους κανόνες προσωπικής υγιεινής που πρέπει να τηρούν.

Στο πρώτο βίντεο που δημιούργησε το Casa Surace πριν από δύο εβδομάδες και πλέον έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια views,η «Νόνα Ροζέτα» λέει τα εξής: «Όλοι οι εξυπνάκηδες κάνουν ότι ξέρουν τα πάντα. Ακούστε τη γιαγιά, έχω επιβιώσει από τόσες επιδημίες… Πρώτη συμβουλή: Πρέπει να πλένετε τα χέρια σας. Σας φαίνεται κάτι καινούργιο; Πόσες φορές έχετε ακούσει να σας το λέει η γιαγιά σας; Όχι μόνο λόγω του κορονοϊού. Πάντα!» τονίζει η Ροζέτα.

«Δεύτερη συμβουλή: Όταν φτερνίζεστε, πρέπει να βάζετε μπροστά τον αγκώνα σας. Δεν είναι λόγω του κορονοϊού, είναι ζήτημα καλών τρόπων. Πόσες φορές σας έχω πει να βάζετε το χέρι μπροστά στο στόμα σας; Τώρα σας λέω να βάζετε τον αγκώνα. Θέλετε να χρησιμοποιήσετε το γόνατό σας; Βάλτε το γόνατο! Δείχνει πιο… cool» συνεχίζει η Νόνα και κάνει την κίνηση του dab ενώ δήθεν φτερνίζεται.

«Τρίτη συμβουλή: Για λίγο καιρό θα πρέπει να αποφύγουμε τις αγκαλιές και τα φιλιά. Είπαν ότι είναι επικίνδυνο. Τι μπορούμε να κάνουμε; Όποτε βλέπουμε έναν γνωστό αντί για αγκαλιά και φιλί, θα κλείνουμε το μάτι! Έτσι δεν θα ακουμπάει ο ένας τον άλλον» καταλήγει η γιαγιά Ροζέτα.

Ακολούθησε και ένα δεύτερο βίντεο, στο οποίο η «Νόνα Ροζέτα», εμψυχώνει τους συμπατριώτες της και δίνει συμπληρωματικές συμβουλές. «Ξέρω ότι είναι μια δύσκολη στιγμή, αλλά δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την ελπίδα», αναφέρει η Ιταλίδα γιαγιά. Στη συνέχεια, συμβουλεύει τα ηλικιωμένα άτομα να μείνουν στο σπίτι – επισημαίνοντας ότι η ίδια δεν έχει κανέναν πρόβλημα με αυτό, αφού μπορεί να μιλάει στα εγγόνια της μέσω των social media.

Άλλες συμβουλές που δίνει περιλαμβάνουν την κατανάλωση ζεστών γευμάτων και την απολύμανση των χεριών αφού πιάσουμε χρήματα, επισημαίνοντας επίσης ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φέρνουμε τα χέρια στο στόμα μας, αν δεν τα έχουμε πρώτα απολυμάνει.