Κορονοϊός εμβόλιο: Έναν παράδοξο τρόπο για να εξετάσουν τον κορονοϊό προκειμένου να βρουν το σωτήριο φάρμακο αντιμετώπισής του, βρήκαν Βρετανοί επιστήμονες οι οποίοι αναζητούν εθελοντές για να τους εμβολιάσουν με ιό παρόμοιο με τον κορονοϊό ώστε να τους εξετάσουν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ενημερωτικό μέσο NewsHub της Νέας Ζηλανδίας που δημοσιεύει την είδηση, αναζητούνται 24 εθελοντές που θα εμβολιαστούν με δυο παρόμοια στελέχη του κορονοιού και αφού εμβολιαστούν θα μπουν σε ειδική καραντίνα για 2 εβδομάδες. Οι ιοί αυτοί δεν είναι θανατηφόροι και είναι πολύ κοντά στον κορονοίό.

Η εταιρεία Hvivo, στην οποία ανήκει το εργαστήριο ερευνών στο οποίο και θα γίνουν οι έρευνες εφόσον βρεθούν οι 24 εθελοντές, ανακοίνωσε ότι ο χώρος στον οποίο θα βρεθούν οι εξεταζόμενοι θα είναι τέτοιος ώστε να προσφέρει ό,τι χρειάζονται οι εθελοντές για να χαλαρώνουν.

Ειδικότερα, θα βρίσκονται εσώκλειστοι στον ειδικό χώρο όπου θα μπορούν να βλέπουν τηλεόραση και να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια, ενώ καθημερινά οι επιστήμονες θα λαμβάνουν από αίμα μέχρι δέρμα και ακαθαρσίες από τους εθελοντές ώστε να τα εξετάζουν. Παράλληλα οι εθελοντές δεν θα πραγματοποιούν καμία σωματική άσκηση, δεν θα έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους, ενώ θα ακολουθούν και συγκεκριμένο διαιτολόγιο. Και όλα αυτά για 4.000 ευρώ!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να κάνουν αίτηση εδώ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις