Ο Θάνος Ασκητής, ψυχίατρος σεξουαλικής συμπεριφοράς ήταν καλεσμένος στην εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ του Γιώργου Παπαδάκη για να συζητήσουν για την ψυχολογία του «Μένουμε σπίτι». Αυτή η πρωτόγνωρη, παγκόσμια κατάσταση της κατ’οίκον απομόνωσης δημιουργεί πρωτόγνωρα συναισθήματα σε όλους τους ανθρώπους.

Όπως είπε ο κ.Ασκητής, με τόσους ασθενείς και νεκρούς σε όλη την υφήλιο, όσοι είμαστε στο σπίτι κλεισμένοι είμαστε υγιής κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χαμογελάμε και να βλέπουμε την πραγματικότητα όπως αυτή εξελίσσεται. Άρατο να ζούμε στο σπίτι με την οικογένεια μας το χαρακτήρισε «ευλογία του Θεού». Τώρα όσο αφορά την απομόνωση στο σπίτι, στην Ελλάδα είχαμε μάθει να έχουμε αυτοπεποίθηση έξω από το σπίτι περισσότερο και λιγότερο μέσα στο σπίτι.

Για την σεξουαλικότητα είπε ότι υπάρχει και δεν σταματάει , μεταξύ δύο μόνιμων συντρόφων που ζουν κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Σε ερώτηση όμως τηλεθεατή για συντρόφους που ζουν κάτω από διαφορετική στέγη, με τηνπαρούσα ολοκληρωτική απαγόρευση κυκλοφορίας ο κ.Ασκητής είπε «θα γίνω κι εγώ λίγο πιο τολμηρός, υπάρχει η ψηφιακή επικοινωνία που μας κρατάει ζωντανούς. Μπορεί λοιπόν δύο σύντροφοινα επικοινωνήσουν μέσα από το Skypeκαι να εκφραστούν όπως θέλουνοι δυο τους, αυτό είναι δικαίωμά τους, ο νοών νοείτω»