Κορονοϊός αεροδρόμια: Μπορεί η Γερμανία να με389 θανάτους – ποσοστό θνητότητας μόλις 0,7% – και 52.547 κρούσματα να βρίσκεται σε σχετικά καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο φαίνεται πως ο covid-19 παραλύει πολλές οικονομικές δραστηριότητες, μεταξύ άλλων και τις αεροπορικές μεταφορές. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από τον πίνακα αναχωρήσεων πτήσεων στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης, όπου την Δευτέρα 30 Μαρτίου υπήρχε μόνο ένα μηδενικό σε μαύρο φόντο. Κάτι που υποδηλώνει, ότι δεν αναχώρησε καμία πτήση από το αεροδρόμιο της γερμανικής πόλης.

Να σημειωθεί ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση να βάλει «λουκέτο» στα αεροδρόμια της χώρας, ούτε έχει κλείσει τα σύνορα της όπως έχουν πράξει ήδη η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και η κυβέρνηση θα λάβει όποιο μέτρο χρειαστεί.


Τι γίνεται με τις γερμανικές πτήσεις στην Ελλάδα

Οι πτήσεις κλείνουν για λόγους δημόσιας υγείας, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ανακοίνωσε ότι από την Κυριακή 29 Μαρτίου, τις πρώτες πρωϊνές ώρες και έως 15 Απριλίου, διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία. Για την ίδια περίοδο διακόπτονται και οι πτήσεις από τη Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα. Εξαίρεση από τους περιορισμούς ισχύει για τις πτήσεις που αφορούν στην υποστήριξη των συστημάτων υγείας, πτήσεις που εγκρίνονται από το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεννόηση με την ΓΓΠΠ, πτήσεις για κρατικούς ή στρατιωτικούς λόγους, μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας και για τις εμπορικές πτήσεις. Ανάμεσα στα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού και προστασίας των πολιτών, είπε, είναι η διακοπή πτήσεων από χώρες στις οποίες υπάρχει σοβαρό επιδημιολογικό πρόβλημα, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις