Σκύλος ρομπότ: Ωστόσο από την Παρασκευή ανέλαβε μία νέα καριέρα. Κάνει βόλτες σε τοπικό πάρκο της πόλης προκειμένου να “υπενθυμίσει” σε όσους βρίσκονται έξω να τηρούν τις σωστές αποστάσεις ασφαλείας. Συγκεκριμένα θα κάνει βόλτα στο πάρκο στις ώρες αιχμής και θα υπενθυμίζει σε όσους εντοπίζει να συνωστίζονται… να “αραιώνουν“, με ηχογραφημένο μήνυμα. “Ας κρατήσουμε την Σιγκαπούρη υγιή” αναφέρει το μήνυμα σε μία ήπια και ευγενική γυναικεία φωνή.

“Για τη δική σας ασφάλειας και για την ασφάλεια των ανθρώπων γύρω σας, παρακαλούμε να στέκεστε τουλάχιστον σε απόσταση ενός μέτρου ο ένας από τον άλλον. Ευχαριστούμε”. Το ρομπότ είναι λίγο περίεργο στην όψη έτσι και με την εμφάνισή του και τις “διαστημικές” κινήσεις τους βοηθά στο να απομακρύνεται ο κόσμος. Είναι κίτρινο και μαύρο, με μακριά πόδια και θα εξοπλιστεί με κάμερες και λογισμικό καταγραφής, προκειμένου να καταγράφει τον κόσμο και να κάνει υπολογισμούς. Το τεχνολογικό Ινστιτούτο της Σιγκαπούρης, διαβεβαιώνει πως δεν θα συλλέγονται προσωπικά στοιχεία.


Ο Σποτ είναι τηλεκατευθυνόμενος αλλά μπορεί να λειτουργήσει και ως ημιαυτόνομος, με τη συνοδεία τουλάχιστον ενός εργαζόμενου στο πάρκο. Στην περίπτωση που ο Σποτ δεν έχει συνοδεία, η κυβέρνηση έχει δώσει εντολές να μην τον ενοχλούν στη δουλεία του. Αν το πιλοτικό πρόγραμμα έχει επιτυχία, η κυβέρνηση θα το εφαρμόσει και σε άλλα πάρκα της χώρας. Επιπλέον θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παράδοση φαρμάκων σε ασθενείς στο τοπικό νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις