Καθολικός ιερέας στο Ντιτρόιτ βρήκε λύση στην «εξίσωση» της ευλογίας των πιστών με την τήρηση των αποστάσεων. Τι έκανε λοιπόν; Βγήκε στην είσοδο του ναού και έρανε τους πιστούς με αγιασμό χρησιμοποιώντας… νεροπίστολο! Μάλιστα, οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στα social media από την εκκλησία του Αγίου Αμβροσίου, που δείχνουν τον αιδεσιμώτατο Τίμοθι Πελκ να ρίχνει αγιασμό το Πάσχα με νεροπίστολο σε διερχόμενα αυτοκίνητα.

Ο ιερέας, όπως φαίνεται, φορούσε μάσκα, προσωπίδα αλλά και γάντια ως επιπλέον μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού. Μιλώντας στο BuzzFeed News ο αιδεσιμώτατος Πελκ δήλωσε ανήσυχος για την αντίδραση του Βατικανού αλλά, όπως λέει, «δεν έχω ακούσει κάτι». Όπως εξήγησε αυτή ήταν η λύση για να συνεχίσει την παράδοση του αγιασμού για τους πιστούς στο Πάσχα των Καθολικών.

Ο αιδεσιμώτατος Πελκη δηλώνει πρόθυμος να ξεκινήσει τις Θείες Λειτουργίες από την ερχόμενη Κυριακή αλλά όπως λέει δυσκολεύεται να βρει πιστούς που θέλουν να συμμετέχουν γιατί «ο κόσμος φοβάται και δεν τους κατηγορώ».