Οι ειδήσεις που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα MSN αυτή τη στιγμή επιλέγονται από δημοσιογράφους, ωστόσο στο μέλλον η ανθρώπινη νοημοσύνη θα αντικατασταθεί από την τεχνητή, γράφει το BBC.

Η Microsoft επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, λέγοντας πως είναι μέρος του ανασχεδιασμού της λειτουργία της. “Όπως όλες οι άλλες εταιρείες, κι εμείς αξιολογούμε την δουλειά μας σε καθημερινή βάση. Αυτό σημαίνει ότι ίσως επιλέξουμε να επενδύσουμε σε ορισμένους τομείς και – από καιρού εις καιρόν – να μειώσουμε το βάρος που δίνουμε σε άλλους τομείς”. Έσπευσε δε να διευκρινίσει πως οι αλλαγές αυτές στο εργασιακό καθεστώς δεν αφορούν την πανδημία και τις επιπτώσεις γενικά στην οικονομία.

Η Microsoft, όπως και άλλες εταιρείες σύγχρονης τεχνολογίας, συνεργάζονται με πρακτορεία και οργανισμούς ειδήσεων και χρησιμοποιούν το περιεχόμενό τους. Ωστόσο, προσλαμβάνει δημοσιογράφους για να κάνουν την επιλογή των ειδήσεων που θα ανέβουν στο site και επίσης το πώς θα παρουσιαστούν.

Σύμφωνα με το BBC, περίπου 50 δημοσιογράφοι, που εργάζονται με σύμβαση, θα απολυθούν ως το τέλος Ιουνίου. Όμως θα παραμείνει η ομάδα των μόνιμων δημοσιογράφων. Ένας από τους δημοσιογράφους που θα χάσει τη δουλειά του, δήλωσε στους Seattle Times, οι οποίοι ανέδειξαν το θέμα: “Είναι αποκαρδιωτικό να σκεφτεί κανείς πως οι μηχανές θα μας αντικαταστήσουν, ωστόσο να που γίνεται”.

Πάντως δεν έλειψαν οι δημοσιογράφοι που προειδοποιούν πως μία μηχανή δεν μπορεί να επιλέξει ειδήσεις, με τον τρόπο που θα το κάνει ένας άνθρωπος και ότι τελικά οι ειδήσεις που θα δημοσιεύονται ίσως δεν είναι ούτε κατάλληλες, αλλά ούτε ενδιαφέρουσες.

Σύμφωνα με το BBC, στα χνάρια της Microsoft βρίσκεται και η Google, η οποία επενδύει σε προγράμματα που θα της επιτρέψουν να καταλάβει πως θα λειτουργήσει η επιλογή ειδήσεων από “κομπιούτερ”, προκειμένου να προχωρήσει σε αυτή την μέθοδο, που θα της εξασφαλίσει λιγότερο κόστος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις