Κάτοικος διέκοψε τις ανακοινώσεις του Αυστραλού πρωθυπουργού, γιατί του χαλούσε το γκαζόν. Το χρονικό του απρόοπτου συμβάντος έχει ως εξής: Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, θέλησε να ανακοινώσει ένα πακέτο στήριξης για τον τομέα των κατασκευών, αλλά ήταν απρόσεκτος. Πατούσε το γκαζόν πολίτη ο οποίος αντέδρασε και τον διέκοψε.

Ο Μόρισον πήγε στην πόλη Γκουγκόνγκ, 28 χιλιόμετρα νότια της Καμπέρα, όπου κατασκευάζονται νέες κατοικίες, προκειμένου να ανακοινώσει ότι η κυβέρνησή του θα στηρίξει με 480 εκατομμύρια δολάρια τον τομέα που έχει πληγεί σφοδρά από την πανδημία του κορoνοϊού. Ξαφνικά όμως ακούστηκε μια φωνή: «Μπορούν όλοι να φύγουν παρακαλώ από το γκαζόν;» φώναξε «Ελάτε τώρα, μόλις το ξαναφύτεψα», είπε ένας κάτοικος της περιοχής, που βγήκε στην πόρτα του σπιτιού του για να κάνει την παρατήρηση στον πρωθυπουργό και τους δημοσιογράφους που κατέγραφαν τις δηλώσεις του.

Ο Μόρισον έσπευσε να πει σε όλους να κάνουν λίγο πίσω, προσπάθησε να συγκρατήσει το γέλιο του, ενώ σήκωσε τον αντίχειρά του προς τον πολίτη και του είπε «όλα καλά». Λίγο αργότερα, η κάμερα έπιασε τον πρωθυπουργό να αστειεύεται για το περιστατικό.

Αυστραλία και κορονοϊός

Η Αυστραλία και η γειτονική Νέα Ζηλανδία, που έχουν κλείσει τα σύνορά τους και έχουν επιβάλει lockdown και άλλους αυστηρούς περιορισμούς, επαινούνται διότι έχουν ανακόψει την εξάπλωση της COVID-19, όμως τα μέτρα που έχουν εφαρμόσει αναμένεται να βυθίσουν τις οικονομίες τους σε ύφεση. Η ως τώρα επιτυχημένη πορεία της Αυστραλίας στη μάχη απέναντι στον κορονοϊό έχει οδηγήσει κάποιες πολιτείες και εδάφη να επιτρέψουν περισσότερες υπαίθριες δραστηριότητες και δημόσιες συναθροίσεις νωρίτερα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό.

Πολλά εθνικά πάρκα άνοιξαν ξανά στην πολιτεία Κουίνσλαντ και επετράπη στον κόσμο να κάνει πικνίκ. Στη Νέα Νότια Ουαλία επιτρέπεται η επίσκεψη σε σπίτια φίλων ή γειτόνων, όχι όμως κατά ομάδες μεγαλύτερες των δύο ατόμων, ενώ από το επόμενο Σαββατοκύριακο, για πρώτη φορά έπειτα από έξι εβδομάδες, οι μεσίτες θα μπορούν να παρουσιάζουν και πάλι ακίνητα σε πελάτες. Η χαλάρωση των μέτρων, ωστόσο, είναι σταδιακή και έχει διαφορές από πολιτεία σε πολιτεία.