Η επτάχρονη Wynta Amor Rogers έγινε διάσημη για την συμπεριφορά και την στάση της σε διαδήλωση του Black Lives Matter καθώς η κάμερα την κατέγραψε να φωνάζει “No justice, no peace” με πάθος και τόλμη. Αυτή ήταν η πρώτη διαδήλωση που συμμετείχε, με την μητέρα της να λέει πως η μικρή ήθελε να πάει. Το βίντεο που ανέβηκε αρχικά στο twitter από δημοσιογράφο παρακολούθησαν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι μέσα σε λίγες ώρες.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, στο Μέρικ του Long Island, η Wynta δήλωσε πως θέλει όλοι να συγκεντρωθούν και να ενώσουν τη φωνή τους. “Θέλω να πω σε όλους ότι πρέπει να σέβονται τους άλλους, να είναι ευγνώμονες και να μην απογοητεύονται. Αν κάποιος λέει πως δεν είσαι καλός, να μην τους αφήνεις να σε πείθουν πως δεν είσαι” είπε η μικρή.

Να σημειωθεί πως στην συγκεκριμένη διαμαρτυρία, υπήρξε και αντιδιαδήλωση από άτομα που φώναζαν στους διαδηλωτές πως “οι ζωές των αστυνομικών έχουν αξία” και άλλα αμφιλεγόμενα συνθήματα.  Η δράση της Rogers, δεν ήταν χωρίς αντίκτυπο και χωρίς αρνητικά σχόλια. Προβλήθηκαν απόψεις που έλεγαν πως πρόκειται για ένα μικρό παιδί και δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε πορεία και να έχει πολιτική τοποθέτηση.

Η μητέρα της Λακία Τζάκσον απαντά: “Αυτή η αρνητικότητα δεν με ενοχλεί, γιατί στο τέλος τέλος, αυτό είναι που συμβαίνει και εδώ πρόκειται για το μέλλον μας. Πρέπει να αφήσουμε το μέλλον μας να δει τί γίνεται. Γιατί αλλιώς θα το βιώσουν με τον σκληρό τρόπο. Δεν είναι πρόβλημα λοιπόν”.