Κατά καιρούς βγαίνουν πολλά τραγούδια, που μέσα σε λίγους μόνο μήνες καταφέρνουν να γίνουν τεράστιες επιτυχίες. Αλήθεια, εσύ γνώριζες ποιο κομμάτι ήταν νούμερο ένα στα charts την ημέρα που ήρθες σε αυτό τον κόσμο; Μπορείς να δεις και να ακούσεις με ποιο τραγούδι έγινε η… υποδοχή στο μαιευτήριο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε σωστά το μήνα, την ημέρα και τη χρονολογία γεννήσεως, και το ίντερνετ θα αποκαλύψει την επιτυχία της συγκεκριμένης ημέρας.

Ένα από τα τραγούδια που έχουν μείνει στην ιστορία, πάντως, είναι το “Bohemian Rhapsody”. Tο «Bohemian Rhapsody» των Queen έγινε επισήμως το δημοφιλέστερο τραγούδι του 20ου αιώνα που έχει παίξει περισσότερο σε μουσικές πλατφόρμες streaming, όπως το YouTube και το Spotify. Ο όμιλος Universal Music ανακοίνωσε ότι το single και το μουσικό βιντεοκλίπ του 1975 έπαιξαν περισσότερες από 1,6 δισεκατομμύρια φορές παγκοσμίως και τα δύο μέχρι και τις 10 του μηνός- καταγράφοντας ρεκόρ, στον απόηχο της προβολής της ομώνυμης ταινίας, όπου ο Ράμι Μάλεκ υποδύεται τον Φρέντι Μέρκιουρι  Οι κριτικές προέβλεπαν τότε παταγώδη αποτυχία και ότι το τραγούδι δεν θα είχε πωλήσεις. Ωστόσο με τα έξι λεπτά της διάρκειάς του, τις αλλαγές του ρυθμού, τα στοιχεία της όπερας και τους στίχους για τον Γαλιλαίο και τον Σκαραμούς, το “Bohemian Rhapsody” των θρυλικών Queen έγινε επίσημα το κομμάτι του 20ου αιώνα που παίζει περισσότερο στις μουσικές πλατφόρμες συνεχούς ροής.

Το εμβληματικό αυτό κομμάτι ξεπέρασε έτσι το “Smells Like Teen Spirit” των Nirvana και το “Sweet Child o’Mine” των Guns N’ Roses και γίνεται επίσης το κλασικό ροκ τραγούδι που ακούγεται περισσότερο στις πλατφόρμες συνεχούς ροής όλων των εποχών.

Μπορείτε να δειτε με ένα κλικ ΕΔΩ,

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις