Περίπου 85 ημέρες διήρκησε το ταξίδι ενός 47χρονου που θέλησε να πάει από την Ισπανία στην Αργεντινή. Ο Χουάν Μανουέλ Μπαλεστέρο χρειάστηκε να παλέψει με καταιγίδες και κύματα του Ατλαντικού με το εννιάμετρο σκάφος του. Και αυτό γιατί θέλησε να σμίξει με τους γονείς εν μέσω πανδημίας.

Ο Μπαλεστέρο ζει στην Ισπανία, αλλά βρέθηκε στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας , όταν έμαθε ότι ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από την Ισπανία προς την Αργεντινή λόγω του lockdown που επιβλήθηκε για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού. Μέσα σ’ ένα 24ωρο πήρε την απόφαση να αποτολμήσει το ταξίδι διά θαλάσσης, πήρε μαζί του τα 200 ευρώ που είχε βάλει στην άκρη κι ένα απόθεμα τροφίμων στο σκάφος του, το «Skua» και ξεκίνησε από το Πόρτο Σάντο. «Ήθελα να είμαι με τους γονείς μου», τον 90χρονο Κάρλος και την 82χρονη Νίλντα Γκόμεζ, είπε ο 47χρονος στο Associated Press.

Ο διάπλους του Ατλαντικού δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ο Μπαλεστέρο αντιμετώπισε τρομακτικές καταιγίδες και κάποια στιγμή κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας, όταν το σκάφος του έμοιαζε με καρυδότσουφλο στα πελώρια κύματα και μέσα την ανεμοζάλη που απειλούσε να το καταποντίσει. Μετά τις αναγκαίες επισκευές στη Βραζιλία ξεκίνησε ξανά το ταξίδι, αλλά ούτε η πλοήγηση στον Ρίο ντελ Πλάτα που οδηγεί στο Μαρ ντελ Πλάτα στην πατρίδα του την Αργεντινή ήταν εύκολη υπόθεση. Όμως τέλος καλό, όλα καλά για τον ριψοκίνδυνο skipper.

Αν και δεν κατάφερε να φθάσει εγκαίρως στις 15 Μαΐου για τα γενέθλια του πατέρα του, πρόλαβε να γιορτάσει μαζί του την Κυριακή τη Γιορτή του Πατέρα, αφού μετά από σχεδόν τρεις μήνες ταλαιπωρίας έφθασε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την περασμένη εβδομάδα και υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορονοϊό, όπου βγήκε αρνητικός, προκειμένου να τυλίξει στην αγκαλιά του τους γονείς του. Προς το παρόν, τουλάχιστον, ο 47χρονος Αργεντινός δεν κάνει σχέδια για νέο ταξίδι. Προτιμά να μείνει στο σπίτι του, κοντά στο πατρικό του. «Θα φυτέψω έναν κήπο και θ α πάρω τρεις κότες. Θα περάσω αυτό το χειμώνα με τους γέρους μου», λέει. «Θέλω να είμαι μαζί τους».