Υπάρχουν τόσα και τόσα κουίζ που είναι διασκεδαστικά για το ευρύ κοινό. Ωστόσο, αυτό θα το λατρέψεις, ειδικότερα λόγω της επικαιρότητας του, μιας και βρισκόμαστε σε θερινή περίοδο. Θες να μάθεις ποιο νησί εκπροσωπείς; Που θα περνούσες καλύτερα; Τότε αυτό το παιχνίδι είναι το ιδανικότερο. Με αισθητική και αναλυτικές ερωτήσεις για τις προτιμήσεις σου, θα καταλάβεις που… ταιριάζεις.

Αυτό είναι το παιχνίδι – Παίξε

Η ιστορία του κουίζ

Ένα κουίζ είναι μια μορφή παιχνιδιού ή μυαλού αθλητισμού , προσπαθήστε να απαντήσετε σωστά σε ερωτήσεις. Είναι ένα παιχνίδι για να δοκιμάσετε τις γνώσεις για ένα συγκεκριμένο θέμα. Σε ορισμένες χώρες, ένα κουίζ είναι επίσης μια σύντομη αξιολόγηση που χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση και σε παρόμοια πεδία για τη μέτρηση της ανάπτυξης γνώσεων, ικανοτήτων ή / και δεξιοτήτων.

Τα πρώτα γνωστά παραδείγματα της λέξης χρονολογούνται από το 1780. Η ετυμολογία της είναι άγνωστη, αλλά μπορεί να προήλθε από την αργκό των μαθητών. Αρχικά σήμαινε ένα “περίεργο, εκκεντρικό άτομο” [a] ή ένα “αστείο, φάρσα”. Αργότερα (ίσως με συσχέτιση με λέξεις όπως «περίεργος»), σημαίνει «να παρατηρήσουμε, να μελετήσουμε προσεκτικά» και από εκεί (από τα μέσα περίπου του 19ου αιώνα) «δοκιμή, εξέταση».

Υπάρχει ένας πολύ γνωστός μύθος για το κουίζ λέξεων που λέει ότι το 1791 ένας ιδιοκτήτης θεάτρου του Δουβλίνου, ο Richard Daly, έκανε ένα στοίχημα ότι θα μπορούσε να εισαγάγει μια λέξη στη γλώσσα μέσα σε 24 ώρες. Στη συνέχεια βγήκε και προσέλαβε μια ομάδα αχινών για να γράψει τη λέξη «κουίζ», που ήταν μια ανοησία λέξη , σε τοίχους γύρω από την πόλη του Δουβλίνου . Μέσα σε μια μέρα, η λέξη ήταν κοινό νόμισμα και είχε αποκτήσει νόημα (αφού κανείς δεν ήξερε τι εννοούσε, όλοι πίστευαν ότι ήταν ένα είδος δοκιμής) και η Ντάλι είχε κάποια επιπλέον μετρητά στην τσέπη του.  Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν την ιστορία και ο όρος είχε ήδη χρησιμοποιηθεί πριν από το υποτιθέμενο στοίχημα το 1791.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις