Ένας 52χρονος στην Αργεντινή νόσησε πριν από δύο μήνες από κορονοϊό. Χωρίς να το γνωρίζει ο ηλικιωμένος πατέρας του, είχε ήδη ασθενήσει από τον ιό. Το παιχνίδι της μοίρας υπήρξε σκληρό για την οικογένεια, καθώς τη μέρα που ο γιος νίκησε τον ιό, ο πατέρας έχασε τη μάχη.

Ο Ντάριο Νέου και ο 80χρονος πατέρας του έδιναν παράλληλα τη μάχη με τον φονικό ιό. Νοσηλεύονταν σε διαφορετικά νοσοκομεία, που βρίσκονταν σε απόσταση 3 χλμ το ένα από το άλλο στο Μπουένος Άιρες. Ο γιος παρότι γνώριζε να αντιμετωπίζει επικίνδυνες καταστάσεις, ως εκπαιδευτής καταδύσεων, ένιωσε για πρώτη φορά τόσο κοντά στο θάνατο, στη μάχη του με τον κορονοϊό.

«Σκεφτόμουν ότι δεν θα ζήσω τα 15α γενέθλια της κόρης μου», λέει ο Νέου. «Είναι η πρώτη φορά που πραγματικά ένιωσα πως θα μπορούσα πραγματικά να πεθάνω και ο θάνατος είναι εκεί». Ο Νέου ανέρρωσε έπειτα από 13 ημέρες. Όμως, τη νύχτα που επέστρεψε στο σπίτι του, η κατάσταση της υγείας του πατέρα του επιδεινώθηκε. «Δεν μπορούσαμε να του μιλήσουμε και κανείς δεν μπορούσε να πάει να τον δει», εξηγεί ο 52χρονος.

Συνειδητοποίησε ότι λόγω καραντίνας ο μόνος τρόπος να αποχαιρετίσει τον πατέρα του ήταν να τον πάρει τηλέφωνο.

Χάρη σε έναν νοσηλευτή που προσφέρθηκε να οργανώσει την τηλεφωνική συνομιλία, ο Νέου κατάφερε να μιλήσει στον πατέρα του για τελευταία φορά, λέγοντάς του ότι αν και είναι μόνος στο νοσοκομείο, κανείς δεν τον έχει εγκαταλείψει.

«Ήταν τόσο πολύτιμο αυτό για εμένα, επειδή αυτό το πρόσωπο μου επέτρεψε να αποχαιρετίσω τον πατέρα μου» λέει ο άνδρας από την Αργεντινή, που έχασε τον πατέρα του από τον κορωνοϊό. «Ξέρω ότι ο πατέρας μου κατάλαβε ότι δεν πέθανε μόνος και ότι είχε μια οικογένεια πίσω του», συμπλήρωσε ο γιος.

Αυτή είναι μία από τις πολλές περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο που οικογένειες δεν μπόρεσαν να αποχαιρετήσουν λόγω μέτρων περιορισμού τα δικά τους πρόσωπα, που έχασαν την μάχη με τον φονικό ιό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις