Μπορεί να είσαι κι ο πιο ειδικός και να την πατήσεις. Γενικότερα, τα tricks με τα αμάξια συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή. Πόσω μάλλον όταν πας να κάνεις U Turn που είναι άκρως επικίνδυνο. Στο εξωτερικό, όπως θα δείτε, ένα άτομο επιδιώκει να κάνει το -αν μη τι άλλο- δύσκολο U Turn και η κατάληξη είναι να αναποδογυρίσει το αμάξι και να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του. Όσον αφορά τους θεατές; Δεν πτοούνται από τον κίνδυνο, καθώς όπως θα ακούσετε, γελάνε επιδεικτικά.

Δείτε το βίντεο 

Τι είναι η στροφή U Turn

Η en l;ogv στροφή στην οδήγηση αναφέρεται στην εκτέλεση περιστροφής 180 ° για να αντιστρέψει την κατεύθυνση του ταξιδιού. Αυτό ονομάζεται «στροφή», επειδή ο ελιγμός μοιάζει με το γράμμα U . Σε ορισμένες περιοχές, ο ελιγμός είναι παράνομος, ενώ σε άλλους, αντιμετωπίζεται ως μια πιο συνηθισμένη στροφή, απλώς παρατεταμένη. Σε ακόμη άλλες περιοχές, οι λωρίδες επισημαίνονται περιστασιακά “επιτρέπεται η στροφή στροφής” ή ακόμη και “μόνο στροφή στροφής”.

Περιστασιακά, σε μια διαιρεμένη εθνική οδό , υπάρχουν ειδικές ράμπες στροφής για να επιτρέπουν στην κυκλοφορία να κάνει μια στροφή U, αν και συχνά η χρήση τους περιορίζεται μόνο σε οχήματα έκτακτης ανάγκης και αστυνομίας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι κανονισμοί στροφής στροφής διαφέρουν ανάλογα με την πολιτεία: στην Ιντιάνα επιτρέπονται στροφές U, αρκεί ο οδηγός να ακολουθήσει όλες τις προφυλάξεις που συνήθως αποδίδονται στην αριστερή στροφή (αποδίδοντας δεξιά του δρόμου , κ.λπ.). Πολλά μέρη, συμπεριλαμβανομένου του Τέξας και της Γεωργίας, έχουν ειδικά σχεδιασμένες λωρίδες περιστροφής (αναφέρονται ως λωρίδες στροφών του Τέξας ). Στο Μίσιγκαν , απαιτούνται στροφές U για πολλές αριστερές στροφές προς και από διαιρεμένους αυτοκινητόδρομους, ως μέρος του αριστερού ελιγμού του Μίτσιγκαν .

Σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις, οι στροφές U μπορούν να ρυθμιστούν μέσω της χρήσης φωτεινού σηματοδότη , όπου είναι η μόνη κατευθυντική επιλογή και οι οδηγοί στην καθορισμένη λωρίδα δεν μπορούν να συνεχίσουν προς τα εμπρός (λωρίδες “μόνο στροφή”).

Οι στροφές U συχνά απαγορεύονται για διάφορους λόγους. Μερικές φορές ένα σημάδι δείχνει τη νομιμότητα των στροφών U. Ωστόσο, οι κανονισμοί κυκλοφορίας σε πολλές δικαιοδοσίες απαγορεύουν συγκεκριμένα συγκεκριμένους τύπους στροφών. Οι νόμοι διαφέρουν ανάλογα με τη δικαιοδοσία ως προς το πότε μια στροφή μπορεί να είναι ή να μην είναι νόμιμη. Παραδείγματα δικαιοδοσιών με κωδικοποιημένες απαγορεύσεις στροφής περιλαμβάνουν τις καναδικές επαρχίες Αλμπέρτα και Βρετανική Κολομβία και τις πολιτείες του Κολοράντο των ΗΠΑ [1] [2] και το Όρεγκον.

Στην Αλμπέρτα, οι στροφές U απαγορεύονται σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα (κωδ. Alberta Κανονισμός 304/2002, Τμήμα 7):

  • Στην κορυφή ενός λόφου ή σε μια καμπύλη εκτός εάν ο οδηγός μπορεί να δει τουλάχιστον 150 μέτρα μπροστά
  • Οπουδήποτε ένα σημάδι απαγορεύει μια στροφή
  • Σε αστικές περιοχές μεταξύ διασταυρώσεων
  • Σε σοκάκια και δρόμους
  • Σε μια διασταύρωση που ελέγχεται από ένα σήμα κυκλοφορίας (εκτός εάν η σήμανση ή τα σήματα επιτρέπουν συγκεκριμένα αυτόν τον ελιγμό)
  • Με ένα σχολικό λεωφορείο σε μια χωρισμένη εθνική οδό ή σε μια διαιρεμένη εθνική οδό όπου το μήκος του λεωφορείου είναι μεγαλύτερο από το πλάτος της διάμεσης μεταξύ των δύο αυτοκινητοδρόμων
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις