Ο περιβόητος… Roman Trofimov, από την Εσθονία, ταξίδευε στη Νοτιοανατολική Ασία και σταμάτησε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Manila Ninoy Aquino από την Μπανγκόκ στις 20 Μαρτίου. Ωστόσο, δεν του επιτράπηκε να βγει από το αεροδρόμιο λόγω της βίζας του και πως η αεροπορική εταιρεία δεν μπορούσε να τον βοηθήσει. Έτσι, ο ίδιος ισχυρίζεται πως από τότε ζει στο αεροδρόμιο.

Αρχικά έπρεπε να κοιμηθεί στο πάτωμα και στις μεταλλικές καρέκλες στους χώρους αναμονής, αλλά μετά από περίπου μια εβδομάδα του δόθηκε ένα δωμάτιο με ένα κρεβάτι, και έτρωγε σνακ που του προσέφερε το προσωπικό του αεροδρομίου.

Όπως τόνισε: «Έχω κολλήσει εδώ για περισσότερες από 100 ημέρες. Χρειάζομαι βοήθεια για αν φύγω. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι πρέπει να περιμένω να λήξει η καραντίνα πριν μου επιτραπεί να πετάξω. Από τότε περίμενα εδώ. Είμαι άτομο με αναπηρία, η υγεία μου επιδεινώνεται λόγω του υποσιτισμού, της έλλειψης ήλιου και του καθαρού αέρα. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να απευθύνω δημόσια έκκληση».

Παράλληλα αποκάλυψε πως αποταμίευε χρήματα για το ταξίδι των ονείρων του στη νοτιοανατολική Ασία για περισσότερο από ένα χρόνο, αλλά ο κορονοϊός μετέτρεψε αυτό το όνειρο σε εφιάλτη.

Ο Leen Lindam, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Εσθονίας, δήλωσε στο ERR: «Η Πρεσβεία της Εσθονίας στο Τόκιο ήλθε σε επαφή με τις αρχές των Φιλιππίνων για να βρει μια λύση και ήρθε σε επαφή με τον Επίτιμο Πρόξενο στις Φιλιππίνες, για να του παρέχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης μέχρι να επιστρέψει στην πατρίδα του».

«Δεν έχει πάρει καμία από τις προτεινόμενες πτήσεις που έχει προσφέρει το υπουργείο και ο πρόξενος και έχει επίσης αρνηθεί μια κενή πτήση για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πέταξε στις Φιλιππίνες κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που οι χώρες είχαν ανακοινώσει καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και το Υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδόσει προειδοποίηση για τα ταξίδια στην οποία ενημέρωσε τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης ενδέχεται να μείνουν κολλημένοι στον προορισμό τους».

Ο Leen πρόσθεσε ότι ο Roman θα είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στην Εσθονία τις επόμενες μέρες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις