Σοκαριστικό δυστύχημα σημειώθηκε στην Κίνα όταν λεωφορείο που μετέφερε μαθητές βούτηξε στο κενό με αποτέλεσμα 21 από τους επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους και 16 να τραυματιστούν. To όχημα κατευθυνόταν στην επαρχία Γκουιτσόου όταν χτύπησε πάνω σε μια προστατευτική μπάρα και στη συνέχεια έπεσε από τη γέφυρα.

Στο σημείο έσπευσαν 141 άτομα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, 19 από τους οποίους ήταν επαγγελματίες δύτες. Στην επιχείρηση της διάσωσης συμμετείχε και η αστυνομία και οι δημόσιες υπηρεσίες ασφάλειας. Βίντεο από το σημείο έχουν καταγράψει ότι το λεωφορείο κινούταν αργά πάνω στο δρόμο πριν ξαφνικά κάνει μια απότομη στροφή, διασχίσει έξι λωρίδες, σπάσει την προστατευτική μπάρα και πέσει μέσα στο νερό.

Ο οδηγός που ήταν ανάμεσα στους νεκρούς, έκανε αυτή τη διαδρομή με το λεωφορείο από το 1997. Στους επιβαίνοντες υπήρχαν μαθητές που κατευθύνονταν σε εξεταστικό κέντρο, προκειμένου να δώσουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο. Κάθε χρόνο περίπου 11 εκατομμύρια Κινέζοι μαθητές παίρνουν μέρος σε αυτές τις εξετάσεις, που μέχρι πρότινος είχαν αναβληθεί εξαιτίας της πανδημίας. Οι εξετάσεις θεωρούνται ως ευκαιρία, ιδιαίτερα για τους μαθητές φτωχών οικογενειών, για τους οποίους ένα πτυχίο θεωρείται το «κλειδί» για μία καλή δουλειά.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσα άτομα επενέβαιναν στο λεωφορείο και πόσοι από αυτούς ήταν μαθητές. Οι τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες του τραγικού αυτού δυστυχήματος.

Όταν συνέβη κάτι αντίστοιχο στην Πορτογαλία με Γερμανούς τουρίστες – 29 νεκροί

Λεωφορείο με 55 γερμανούς τουρίστες βγαίνει από τον δρόμο και αρχίζει να κατρακυλά στον γκρεμό, πριν τελικά σταματήσει δίπλα σε σπίτι τον Απρίλιο του 2019

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε, φαίνεται αχνά το λεωφορείο την ώρα που μόλις έχει βγει εκτός πορείας και αρχίζει να κάνει τις πρώτες «τούμπες» στον γκρεμό.

Το μοιραίο λεωφορείο μετέφερε τους 55 γερμανούς τουρίστες σε εστιατόριο της κομοσπολίτικης Μαδέρα, όταν συνέβη το δυστύχημα. Όπως έχουν ανακοινώσει οι αρχές, οι νεκροί είχαν φτάσει φτάσει τους 29, ενώ κάποιοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις