Φυτεία χασίς Γρεβενά: Η φυτεία που εντόπισε drone της ΕΛ.ΑΣ. διέθετε επαγγελματική υποδομή,  με αυτόματο ειδικό σύστημα ποτίσματος, όπως επίσης και ηλιακό πάνελ, που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η φυτεία διέθετε ειδικό σύστημα ποτίσματος, με λάστιχα ποτίσματος μήκους 10 χιλιομέτρων περίπου, που είχαν συνδεθεί σε αυτοσχέδια δεξαμενή, η οποία τροφοδοτούνταν με νερό από παρακείμενο ποτάμι με τη χρήση αντλίας και γεννήτριας. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων, μίας γυναίκας 26 ετών και ενός άνδρα 43 ετών,  σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, η φυτεία αποτελούνταν συνολικά από 13.852 δενδρύλλια και βρισκόταν σε ιδιαίτερα δύσβατη και δυσπρόσιτη δασική και ημιορεινή περιοχή των Γρεβενών. Η φυτεία εκτείνονταν σε περίπου 8 στρέμματα. Επιπρόσθετα, κοντά στην φυτεία, εντοπίσθηκαν ακόμη πέντε πρόχειρα παραπήγματα, τα οποία χρησιμοποιούνταν από τους δράστες για τη διαβίωσή τους, αλλά και ως παρατηρητήρια για τη φύλαξη των φυτειών.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο της φυτείας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

-13.852- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους μέχρι -1,6- μέτρα,
κλώνοι δενδρυλλίων κάνναβης με ακατέργαστη φούντα συνολικού μικτού βάρους 108,5 γραμμαρίων,
λάστιχα ποτίσματος μήκους δέκα -10- χλμ. περίπου,
αντλία και διάφορα γεωργικά εργαλεία,
-2- πετρελαιοκίνητες γεννήτριες μεγάλης ισχύος,
πλήθος από μπιτόνια, που περιείχαν πετρέλαιο,
σωλήνες άρδευσης,
ηλιακό πάνελ, που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας
-2- κινητά τηλέφωνα και
ζεύγος μεγεθυντικά κιάλια παρακολούθησης.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Η επιχείρηση έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, αλλά και αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ. Βορείου Ελλάδας, της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων, της ομάδας πυροτεχνουργών, καθώς και τους συνοδούς των αστυνομικών σκύλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κοζάνης και Καστοριάς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις