Η Σοφί Βιλμές έγραψε ποστάροντας την φωτογραφία από γνωστό εστιατόριο της πλατείας Jourdan των Βρυξελλών: “Μικρό διάλειμμα. (…) Τελείωσε ο μαραθώνιος των ανεπίσημων συνομιλιών”. Στην φωτογραφία που ανέβασε, εικονίζεται η ίδια και άλλοι τρεις ηγέτες κρατών της ΕΕ, που απολαμβάνουν την λιακάδα και την κίνηση της πλατείας. Οι άλλοι πρωθυπουργοί είναι, ο Ξαβιέ Μπετέλ του Λουξεμβούργου, της Εσθονίας Γιούρι Ράτας και της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα. Στο τραπεζάκι μπροστά τους βρίσκονται χάρτινα πακέτα με τις διάσημες τηγανιτές πατάτες του Βελγίου.  Το Maison Antoine στην πλατεία Jourdan έχει επιλέξει και η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, για να πάρε ένα σνακ σε διαλείμματα προηγούμενων συνόδων.


Φωτογραφία ανέβασε και το ίδιο το εστιατόριο στη σελίδα του στο Facebook 

La Maison Antoine vous souhaite un bon week-end🌞1 Pl Jourdan a Etterbeek🇧🇪Fritement vôtre 🍟🍔

Gepostet von Maison Antoine ( Page officielle) amFreitag, 12. Juni 2020

Δυστοκία στην Σύνοδο για το “πακέτο” ανάκαμψης

Όσον αφορά το τί γίνεται μέσα στη Σύνοδο, εκεί επικρατεί δυστοκία για ακόμη μία ημέρα. Δεν υπάρχει συμφωνία για το ποσό του Ταμείου Ανάκαμψης, ούτε για τον τρόπο που θα διανεμηθεί με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, να αναμένεται να κομίσει σήμερα, ακόμη μία πρόταση. “Προσπαθούμε να βρούμε κοινά σημεία” ανέφερε χτες ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ενώ ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε έκανε λόγο για “πολύπλοκη κατάσταση” . Χθες το βράδυ, οι ηγέτες διέκοψαν τις συζητήσεις περίπου στις 23.30 και μετά από συζητήσεις δώδεκα ωρών.

Στην πρόταση που παρουσιάστηκε χτες, προβλέπεται μείωση στο ποσό των επιχορηγήσεων, από τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ στα 450 δισεκ. ευρώ, ενώ το ποσό των δανείων είναι 300 δισεκατομμύρια από 250 δισεκ. ευρώ. Το συνολικό ποσό του Ταμείου Ανάκαμψης παραμένει ανέγγιχτο. “Πρέπει να τηρήσουμε τα νούμερα” είχε δηλώσει ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος, ενώ ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή σημείωσε ότι “ο Σαρλ Μισέλ εργάζεται προσεκτικά και δε θέλει να το αφήσει να του ξεφύγει τώρα”.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ