Άφωνοι έμειναν οι επισκέπτες πάρκου στο Μεξικό, όταν μια αρκούδα άρχισε να τους πλησιάζει επικίνδυνα. Συγκεκριμένα, μια παρέα έκανε πεζοπορία στο Chipinque Ecological Park, όταν έκανε μια στάση για να βγάλει φωτογραφίες. Ωστόσο, λίγο πιο πέρα μια αρκούδα θεώρησε την παρέα τους… ενδιαφέρουσα και άρχισε να τους πλησιάζει επικίνδυνα.

Συγκεκριμένα, μια μαύρη αρκούδα τους πλησίασε και άρχισε να τους μυρίζει. Μία από τις γυναίκες, φοβισμένη, έμεινε τελείως ακίνητη περιμένοντας την επόμενη κίνηση της αρκούδας, ενώ λίγο πιο μπροστά δύο ακόμα γυναίκες παρακολουθούν έντρομες και ακίνητες. Τότε η αρκούδα, αφού επεξεργάστηκε τη μία από τις κοπέλες στάθηκε στα δύο πόδια και συνέχισε να της μυρίζει τα μαλλιά.

Στο βίντεο φαίνονται οι παρευρισκόμενοι να προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή του ζώου, αλλά εκείνο ασχολείται με το να μυρίζει το κεφάλι της γυναίκας. Εκείνη τη στιγμή η ψύχραιμη κοπέλα βγάζει το κινητό της για να τραβήξει μια selfie με την αρκούδα! Η αρκούδα δεν την χάλασε χατίρι, έβγαλε μαζί της μια μοναδική φωτογραφία και αφού της χτύπησε ελαφρά τα πόδια της αποχώρησε… Κάποιος από την παρέα τράβηξε βίντεο την σπάνια στιγμή και το κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώνοντας περισσότερες από δύο εκατομμύρια προβολές μέσα σε λίγες μέρες.

Η μαύρη αρκούδα

Η αμερικανική μαύρη αρκούδα (Ursus americanus, παλαιότερα γνωστή ως Euarctos americanus) είναι μια μεσαίου μεγέθους αρκούδα που προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική. Είναι το μικρότερο και πιο διαδεδομένο είδος αρκούδας. Οι αμερικανικές μαύρες αρκούδες είναι παμφάγα, με τη διατροφή τους να ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την εποχή και τη θέση τους. Συνήθως ζουν σε περιοχές με μεγάλες δασικές εκτάσεις, αλλά αφήνουν τα δάση σε αναζήτηση τροφίμων. Μερικές φορές οι ανθρώπινες κοινότητες γίνονται ελκυστικές για τις αρκούδες λόγω της άμεσης διαθεσιμότητας τροφίμων. Σημειώνεται πως η αμερικανική μαύρη αρκούδα είναι το πιο συνηθισμένο είδος αρκούδας στον κόσμο.

Οι αμερικάνικες και ασιατικές μαύρες αρκούδες θεωρούνται συγγενικά είδη και συνδέονται στενότερα μεταξύ τους παρά με τα άλλα σύγχρονα είδη αρκούδων. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η αρκούδα του ηλίου είναι επίσης μια σχετικά πρόσφατη διάσπαση από αυτή την γενεαλογία.