Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, είχε σήμερα, 28 Ιουλίου 2020, η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών. Ξεχωριστή ήταν η υποδοχή που της επεφύλαξε ο κ. Δένδιας. Την καλωσόρισε φορώντας μάσκα της αγαπημένης του ομάδας, του Παναθηναϊκού.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από την κ. Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια, η οποία δείχνει τη μάσκα και διακρίνεται να ρωτάει τον κ. Δένδια τι σημαίνει. Δείτε τις εικόνες:

«Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί τετελεσμένα όσον αφορά την κυριαρχία μας»

Μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί τετελεσμένα όσον αφορά την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε με την ομόλογό του από τη Βουλγαρία, Εκατερίνα Ζαχάριεβα, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου. «Μόνο ο πλήρης σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας και των κανόνων καλής γειτονίας μπορούν να εγγυηθούν τη σταθερότητα στην περιοχή. Η Ελλάδα έχει επανειλημμένως τονίσει ότι θα εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή, προς την εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε την κ. Ζαχάριεβα για τη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα στην περιοχή, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, για τη συμπεριφορά της Τουρκίας που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ παντού στην περιφέρειά της, στην Κύπρο, στη Συρία, στο Ιράκ, ακόμη και στη Λιβύη. Παρά τα σαφή μηνύματα της ΕΕ και της διεθνούς κοινότητας, η Τουρκία επιμένει σε παράνομες συμπεριφορές που υπονομεύουν την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές ότι Ελλάδα και Βουλγαρία είναι παράγοντες της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην περιοχή μας. Ειδικότερα, ανέφερε ότι οι δύο χώρες είναι αρωγοί στην πορεία των βαλκανικών γειτόνων μας προς την ΕΕ, πάντοτε υπό όρους τήρησης της αιρεσιμότητας. Η ένταξη αυτών των χωρών στην ΕΕ αποτελεί για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία στρατηγική επιλογή, που οδηγεί σε σταθερά Βαλκάνια.