Ο πιο ευγενικός και νοικοκύρης διαρρήκτης εντοπίστηκε στην Κάτω Πάφο. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο νεαρός έφτασε στην Κύπρο στις 26 Ιουλίου και όπως ανακοίνωσε η αστυνομία άμεσα έκλεψε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο. Με το κλεμμένο IX μετέβη στη Λέμπα, που ύστερα από έρευνα κατάφερε και μπήκε μέσα σε σπίτι από κλειστό αλλά ανασφάλιστο παράθυρο.

Το περίεργο είναι ότι ο νεαρός δεν έσπευσε να αρπάξει ό,τι μπορούσε και να διαφύγει, αλλά αντίθετα μπήκε στο σπίτι, πότισε τον κήπο και συγύρισε το σπίτι! Μάλιστα, στη συνέχεια ο διαρρήκτης έκανε ένα μπάνιο, φόρεσε ρούχα του ιδιοκτήτη και αφού άρπαξε κάποια αντικείμενα προσπάθησε να φύγει. Ωστόσο, παρά την… ιλιγγιώδη ταχύτητά του, δεν τα κατάφερε και συνελήφθη έξω από το σπίτι με τα κλοπιμαία ανά χείρας.

Σημειώνεται πως στην οικία βρισκόταν η κόρη της οικογένειας, η οποία μόλις κατάλαβε τον νοικοκύρη κλέφτη κλειδώθηκε στο δωμάτιό της και ειδοποίησε τις αρχές. Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, μέλη της οποίας συνέλαβαν τον διαρρήκτη, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση. Ο νεαρός κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου.

Διαρρήκτες «κλείστηκαν» στο ασανσέρ [vid]

Πρόσφατα ένα ακόμα περιστατικό με διαρρήκτες που πιάστηκαν στα πράσα είδε το φως της δημοσιότητας. Οι διαρρήκτες αντί να διαφύγουν από τις σκάλες πήραν το…ασανσέρ και κλείστηκαν μέσα. Οι ίδιοι έπεσαν «θύματα» ενός παλαιάς τεχνολογίας ασανσέρ, σε πολυκατοικία, στου Γκύζη. Καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν από την πολυκατοικία, άκουσαν φωνές στο κλιμακοστάσιο και για να μην έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με ενοίκους ή άλλους ανθρώπους, αποφάσισαν να «κρυφτούν», χρησιμοποιώντας το ασανσέρ.

Οι τρεις διαρρήκτες μπήκαν στην μικρή καμπίνα του παλαιάς τεχνολογίας ασανσέρ, το οποίο λόγω υπερφόρτωσης παρουσίασε βλάβη, εγκλωβίζοντας τους τρεις κακοποιούς. Οι τρεις άνδρες έβαλαν τις φωνές, οι ένοικοι έσπευσαν να καλέσουν την Πυροσβεστική, αλλά και την Αστυνομία, καθώς διαπιστώθηκε η δράση των διαρρηκτών. Έτσι, μετά τους πυροσβέστες, που απεγκλώβισαν τους τρεις άνδρες, ανέλαβαν δράση οι αστυνομικοί.