Η εκδίκηση του ταύρου Το ατύχημα ήταν αρκετά τρομακτικό για τους θεατές, μεταξύ των οποίων και η αγαπημένη του ταυρομάχου, Ενρίκε Πόνθε. Ο 48χρονος κατάφερε πλήγμα στον ταύρο με μία ακόμη κορίνα, ενώ είχε αρκετές πάνω του και αρκετές πληγές από τις οποίες αιμορραγούσε. Ωστόσο η θέση του σώματός του ταυρομάχου προφανώς δεν ήταν καλή γιατί βρέθηκε πολύ κοντά στα κέρατα του ζώου. Ο ταύρος τον άρπαξε, τον πλήγωσε και τον εκσφενδόνισε στον αέρα. Η ταυρομαχία έγινε στο στάδιο El Puerto de Santa Maria, ενώπιον πολλών θεατών, που είχαν συρρεύσει στο ιστορικό στάδιο της Ανδαλουσίας, με την ευκαιρία του εορτασμού της 140ης επετείου από την ανέγερσή του.

Ωστόσο, ο διάσημος ταυρομάχος από την Βαλένθια δεν τραυματίστηκε σοβαρά, με τα ισπανικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως τραυματίστηκε η άρθρωση στο γόνατο και υπέστη μώλωπες. Ο ταύρος δε, σκοτώθηκε κανονικά από τον Πόνθε, ο οποίος συνέχισε με τον επόμενο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο διάσημος ταυρομάχος τραυματίζεται με τον τρόπο αυτό. Πέρυσι του επιτέθηκε ένας ταύρος με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρό τραύμα στο γόνατο και να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση, ενώ παράλληλα τραυματίστηκε στα οπίσθια και πάλι, με το τραύμα να έχει μήκος 10 εκατοστών.


Το 2014, στην έναρξη του φεστιβάλ Las Fallas στην Βαλένθια, ένας ταύρος του είχε επιτεθεί και του έσπασε τον αυχένα και μερικά πλευρά. Από την πλευρά τους, οργανώσεις που προσπαθούν να σταματήσουν ή να περιορίσουν τις ταυρομαχίες εξέφρασαν την ανησυχία τους και υποστήριξαν πως τουλάχιστον με αφορμή τον κορονοϊό, θα μπορούσαν να σταματήσουν.

“Δεν έχουμε δει αρκετό πόνο και θάνατο τους τελευταίους αυτούς μήνες;” διερωτήθηκε η Κάρμεν Ιμπαρλουκέα από την οργάνωση για την προστασία των ζώων La Tortura No Es Coltura (σ.σ.: Το βασανιστήριο δεν είναι παράδοση). “Έχουν επιστρέψει στα στάδια και χωρίς οίκτο ζητούν περισσότερα δημόσια κονδύλια για να βασανίζουν ένα ειρηνικό ζώο που πεθαίνει. Στο μεταξύ εμείς, που είμαστε η πλειοψηφία της κοινωνίας, ζητάμε να επικρατήσει ο πραγματικός πολιτισμός, της ειρήνης και της αλληλεγγύης”. Σημειώνεται πως τον Μάιο έγινε γκάλοπ για το θέμα με 47% να ζητούν να σταματήσει το έθιμο και μόνο 18% να θέλουν να συνεχίσει.

Με πληροφορίες από τον Independent

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις