Ένας άγνωστος άνδρας με τη στολή του Μπάτμαν γυρνάει στους δρόμους του Σαντιάγο στη Χιλή προσφέροντας φαγητό στους άστεγους και σε όσους έχουν ανάγκη μετά από μήνες lockdown λόγω του κορονοϊού. Ο άνδρας, ο οποίος φοράει το κοστούμι, τη μάσκα του υπερήρωα αλλά και ειδική ιατρική μάσκα, παραδίδει τακτικά μερίδες ζεστού φαγητού σε άστεγους σε όλη την πρωτεύουσα της Νότιας Αμερικής. Ο ίδιος είπε στο Reuters ότι προτιμά να κρατηθεί η ταυτότητά του μυστική.

«Κοιτάξτε γύρω σας, δείτε αν μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο, λίγο φαγητό, ένα ελάχιστον καταφύγιο, μια λέξη ενίοτε ενθάρρυνσης σε όσους το χρειάζονται», είπε, προσθέτοντας ότι η μεταμφίεση είχε σκοπό να φέρει χαρά και να ενώσει. Τα έκτακτα μέτρα, που αποσκοπούν στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού έχουν καταστρέψει την οικονομία της Χιλής. Η ανεργία έχει αυξηθεί σε πάνω από 12% στη χώρα, σπάζοντας το ρεκόρ της τελευταίας δεκαετίας. Ένας από τους άστεγους παραλήπτες του φαγητού, ο Simon Salvador, είπε ότι είναι σαφές το αληθινό συναίσθημα της κίνησης αυτής. «Το εκτιμούμε ιδιαίτερα. (Είναι μία προσφορά) Από άνθρωπο σε άνθρωπο».

Ποιος είναι ο Μπάτμαν

Στις αρχές του 1939, η επιτυχία του Superman στο Action Comics ώθησε τους εργαζόμενους της εταιρείας National Comics Publications (Εθνικές Εκδόσεις Κόμιξ) (μετέπειτα DC Comics) να αναζητήσει περισσότερους υπερήρωες για τους τίτλους της. Ως απάντηση, ο Μπομπ Κέιν δημιούργησε τον χαρακτήρα με όνομα “the Bat-Man” (“O Άνθρωπος – Νυχτερίδα”).

Η πρώτη εμφάνιση του Batman έγινε τον Μάιο του 1939 στο τεύχος 27 του περιοδικού Detective Comics. O χαρακτήρας έγινε τόσο δημοφιλής που την άνοιξη του 1940 δημοσιεύθηκε το πρώτο περιοδικό με βάση τον χαρακτήρα με τίτλο Batman.

Επετειακή έκδοση του περιοδικού Detective Comics για τα 80 χρόνια του Μπάτμαν 

Πλοκή

Ο νεαρός Mπρους Γουέιν (Bruce Wayne) είδε τους γονείς του να δολοφονούνται μπροστά του από έναν κλέφτη. Ενήλικας πλέον, ο δισεκατομμυριούχος Μπρους έγινε ο αυτόκλητος τιμωρός Batman. Δε διαθέτει υπερδυνάμεις, ωστόσο είναι έξυπνος, γυμνασμένος και εκπαιδευμένος σε διάφορες πολεμικές τέχνες. Ακόμα, έχει στην κατοχή του γκάτζετ, τα οποία χρησιμοποιεί εναντίον των εχθρών του.

Ο Mπάτμαν ζει στη Γκόθαμ Σίτι και έχει μία έπαυλη. Διαθέτει αυτοκίνητο, μηχανή, αεροπλάνο, καθώς και διάφορα άλλα μέσα μετακίνησης που ανήκουν στην εταιρεία του, Wayne Εnterprises. Ο Mπάτμαν έχει ως στόχο την απόδοση δικαιοσύνης. Είναι επιφανής επιχειρηματίας, βιομήχανος και φιλάνθρωπος. Επίσης είναι ένας καταπληκτικός ντετέκτιβ και ιδιωτικός ερευνητής.

Η κάπα, η μάσκα και η στολή του, καθώς και η εμφάνιση που μοιάζει με αυτή της νυχτερίδας, αποτελούν σημαντικό μέρος του συνολικού εξοπλισμού του. Ο Mπάτμαν, ως ανήλικος Μπρους Γουέιν, βρήκε μια σπηλιά στην οποία είδε κάποιες νυχτερίδες να πετάνε. Έτσι η νυχτερίδα έγινε το πλάσμα που τον ενέπνευσε. Γύρισε ανά τον κόσμο προκειμένου να μάθει πολεμικές τέχνες και να μάθει πώς να νικήσει τους φόβους του και να τους χρησιμοποιήσει προς όφελός του.

Κλασική σκηνή από την ταινία «Μπάτμαν» (1989), με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Κίτον και στο ρόλο του Τζόκερ τον μοναδικό Τζακ Νίκολσον

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις