Ένα απίστευτο στιγμιότυπο κατέγραψαν οι κάμερες στο Λευκό Οίκο και εδώ και δύο μέρες κάνει το γύρο του διαδικτύου. Ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούσιτς, κατά τη διάρκεια της υπογραφής της ιστορικής συμφωνίας της χώρας του με τον Κόσοβο παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να μην ήξερε τι υπέγραφε.

Συγκεκριμένα, μόλις ο αμερικανός πρόεδρος ανακοινώνοντας τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών ανέφερε ότι μεταξύ άλλων η Σερβία έχει δεσμευτεί να μεταφέρει την πρεσβεία της στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ έως τον Ιούλιο του 2021. Πρόκειται για μια κίνηση που έχει ήδη κάνει ο Τραμπ, προκαλώντας παγκόσμιες αντιδράσεις.

Μόλις το ακούει ο Βούτσιτς γυρίζει κοιτάει με απορία τον Τραμπ και ξεφυλλίζει σαστισμένος τη συμφωνία. Στρέφει το βλέμμα του προς τους συνεργάτες του και στη συνέχεια γίνεται κατακόκκινος, ενώ σε μια κίνηση (απελπισίας;) πιάνει το κούτελό του, αλλά τελευταία στιγμή κάνει πως φτιάχνει τα μαλλιά του.

Για την ιστορία η Σερβία και το Κόσοβο υπέγραψαν στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου συμφωνία οικονομικής συνεργασίας, παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ, ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημιουργία οδικών, σιδηροδρομικών και αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ των δύο βαλκανικών κρατών. Το Κόσοβο σκοπεύει να αναγνωρίσει το κράτος του Ισραήλ.

Η συμφωνία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό της Σερβίας, ενώ η μετακίνηση των πρεσβειών τους στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ σχολιάστηκε με διάφορους τρόπους. Η εξέλιξη πάντως αυτή φέρεται να έπιασε «αδιάβαστο» ακόμα και τον σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούσιτς ο οποίος λίγο πριν υπέγραφε περιχαρής για λογαριασμό της Σερβίας τη συμφωνία δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση Βούτσιτς, καθώς αρκετοί εικάζουν ότι η Σερβία δε συμφώνησε ποτέ να μετακινήσει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ και ότι ο Τραμπ απλά έκανε λάθος. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει διατυπωθεί από την πλευρά της Σερβίας εδώ και δύο μέρες που έχει υπογραφεί η συμφωνία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις