Ηρωίδα των μέσων ενημέρωσης στο Ουζμπεκιστάν έγινε μια 23χρονη κοπέλα που διώκεται επειδή ξυλοκόπησε δύο άνδρες, που την παρενόχλησαν.

Η Γκουλανάμ Αλιγιόνοβα, που ασχολείται με την πυγμαχία, το καράτε και το τάε κβον ντο χτύπησε έναν 30χρονο και έναν 33χρονο που την παρενόχλησαν  τον προηγούμενο Ιούνιο. Πιο συγκεκριμένα όπως εξήγησε η ίδια στον ειδησεογραφικό ιστότοπος Daryo το επεισόδιο ξεκίνησε όταν οι δύο άνδρες σχολίασαν το μπλουζάκι και το σορτσάκι που φορούσε. Αφού τους έκανε παρατήρηση, οι δύο άνδρες την προσέβαλαν

Σύμφωνα με την 23χρονη, ο ένας άνδρας την άρπαξε από το μπλουζάκι της, αναγκάζοντάς την να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις πολεμικών τεχνών που έχει. Ο φίλος του προσπάθησε να παρέμβει. Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο. Τρεις μήνες μετά, στις 8 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ταυτοποίησε τη γυναίκα, ενώ ξεκίνησε προκαταρτική εξέταση σε βάρος της με την κατηγορία του χουλιγκανισμού.

Πολλοί μπλόγκερ έχουν εκφράσει τη στήριξη τους στην Αλιγιόνοβα, με κάποιους από αυτούς να λένε ότι θα πρέπει να την βραβεύσουν επειδή αντιστάθηκε στους άνδρες που την παρενοχλούσαν και όχι να την σύρουν στα δικαστήρια.

Την υποστήριξη της εξέφρασε μάλιστα και η μεγαλύτερη κόρη του προέδρου της χώρας, εκφράστηκε σήμερα και η Σαΐντα Μιρζιγιόνεβα, η οποία εργαζόταν για την κυβέρνηση μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ίδρυσε μια μη κυβερνητική οργάνωση για την προώθηση της ελευθεροτυπίας. «Με πονάει όταν βλέπω ότι ο δικαστικός μηχανισμός ενεργοποιείται αμέσως, με όλη του την ισχύ, εναντίον γυναικών και δημοσιογράφων. Συχνά όμως ταλαντεύεται όταν πρόκειται για άνδρες και δημοσίους υπαλλήλους», έγραψε στο Facebook.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις