Η διάσωση του ηλικιωμένου άνδρα έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στα Φάρσαλα και συγκεκριμένα στο χωριό Σταυρός, από άνδρες της 8ης ΕΜΑΚ. Ο Ιανός έχει αφήσει πίσω του δύο νεκρούς, δύο αγνοούμενους και τεράστια καταστροφή. Ο άνδρας βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, το οποίο πλημμύρισε, με αποτέλεσμα να ανέβει στο καπώ για να σωθεί. Ο άνθρωπος βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση για πολλή ώρα και η εικόνα του που μεταδιδόταν από τα ΜΜΕ, ήταν συγκλονιστική αφού ανά πάσα στιγμή κινδύνευε να χαθεί στο νερό. Ευτυχώς διατήρησε την ψυχραιμία του και βρισκόταν σε συνεννόηση με τους διασώστες συνεχώς. Τελικά διασώθηκε με βάρκα της ΕΜΑΚ.

Όπως γράφει το Onlarissa, ο άντρας εντοπίστηκε από περίοικους που με τηλέφωνα και αναρτήσεις στα social media ζητούσαν την άμεση συνδρομή, καθώς ήδη το όχημα του εγκλωβισμένου είχε πάρε αρκετή ποσότητα νερού. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι πυροσβέστες τελικά έσπευσαν και με βάρκα τον μετέφεραν σε ασφαλές σημείο, σε καλή κατάσταση.

Φωτογραφίες από το Onlarissa 

Μεγάλη καταστροφή στο Βασιλί Φαρσάλων

Εικόνες βιβλικής καταστροφής κατέγραψε το onlarissa στο Βασιλί Φαρσάλων, όπου έχασε τη ζωή της μέσα στο σπίτι της, μία ηλικιωμένη γυναίκα. Ο ποταμός Ενιπέας σε μία σπάνια εξέλιξη υπερχείλισε, με αποτέλεσμα τεράστιες ποσότητες νερού να ρεύσουν ορμητικά προς το χωριό μεταφέροντας τόνους λάσπης και φερτών υλικών.  Δρόμοι ξηλώθηκαν, τσιμεντένιοι αυλόγυροι κυριολεκτικά ισοπεδώθηκαν, σπίτια πλημμύρισαν, ακόμη και η εκκλησία, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν και πέρασαν μία δύσκολη νύχτα, κτηνοτροφικές μονάδες έγιναν άμορφη μάζα από σίδερο, ξύλο και λάσπη, η ΕΜΑΚ έκανε ολονύχτιες επιχειρήσεις διάσωσης με βάρκα. Ασύλληπτες εικόνες που κατέγραψε ο φακός του onlarissa.gr με τους κατοίκους να μετρούν τις πληγές τους.

Χαρδαλιάς: Παραμένουμε σε επιφυλακή

Μιλώντας εκτάκτως το μεσημέρι του Σαββάτου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: “Το φαινόμενο δείχνει να εξασθενεί από την περιοχή της Αττικής, όμως συνεχίζει να δίνει μεγάλους όγκους βροχής και θα πρέπει να παραμείνουμε σε πλήρη επιφυλακή και εγρήγορση στην περιοχή της Αρκαδίας, στο Λεωνίδιο ειδικά, στην Αργολίδα, και κατευθύνεται από την Λακωνία, στα Κύθηρα”. Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς εκ μέρους όλης της οικογένειας της Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο συνανθρώπων μας που χάθηκαν.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από το Onlarissa.gr 

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις