Η Σάνσα είναι μια γάτα με ιδιαίτερη ομορφιά. Έχει διαφορετικό χρώμα ματιών, ενώ έχει περισσότερα δάχτυλα από ότι το κανονικό. Οι ιδιοκτήτες της την εγκατέλειψαν. Για καλή της τύχη, την υιοθέτησε η Κάρεν, της έδωσε καινούριο σπίτι και την έκανε σταρ του Instagram.

Όπως δήλωσε η ιδιοκτήτριά της στο Bored Panda, πρόκειται για μια «απίστευτα γλυκιά, ευγενική και αγαπητή γάτα». Λατρεύει να ακολουθεί την ίδια και τον σύζυγό της μέσα στο διαμέρισμά τους και πάντα θέλει να βρίσκεται στην αγκαλιά τους. Είναι επίσης, πολύ έξυπνη και ξέρει ακριβώς πώς να πάρει αυτό που θέλει.

«Όταν πεινάει, θα φροντίσει να ξαπλώσει στην μέση του διαδρόμου για να μπλοκάρει τον δρόμο μας προς την κουζίνα, κοιτάζοντας το άδειο της μπολ» αποκάλυψε η ιδιοκτήτρια. «Το πρωί, όταν θέλει το πρωινό της νιαουρίζει διαρκώς ώστε να μας ξυπνήσει, κι αν δεν το κάνουμε πηδά στα κομοδίνα μας και αρχίζει να ρίχνει πράγματα ένα προς ένα μέχρι να σηκωθούμε από το κρεβάτι».

Η Σάνσα υιοθετήθηκε από τους καινούριους της ιδιοκτήτες τον Ιούλιο του 2016 όταν ήταν μόλις 1,5 έτους.

«Μας είπαν ότι την είχαν εγκαταλείψει οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες της, αλλά δεν γνωρίζαμε τον λόγο. Τώρα είναι 5 χρονών, θα γίνει 6 την 1η Δεκεμβρίου (τότε γιορτάζουμε τα γενέθλιά της επειδή δεν είχε αρχεία γέννησης επάνω της).

Το διάστημα που πέρασε στους δρόμους την έκανε να νιώθει φόβο όταν πρωτοβρέθηκε στο καινούριο της σπίτι. «Ήταν εξαιρετικά φοβισμένη και ντροπαλή στην αρχή – όταν κάποιος από εμάς άνοιγε την μπροστινή πόρτα, κρυβόταν πίσω από την ντουλάπα ή πίσω από την τηλεόραση. Άρχισε να μας εμπιστεύεται μετά από μερικούς μήνες και να μας πλησιάζει περισσότερο».

«Ξεκίνησε βάζοντας την πατούσα της στο πόδι μου. Λίγες ημέρες αργότερα, ένιωσε πιο άνετα και έβαζε και το κεφάλι της στο πόδι μου. Όταν τελικά βρήκε το θάρρος να καθίσει στην αγκαλιά μου την πρώτη φορά, έκλαψα κυριολεκτικά!». Ενώ η γάτα εξακολουθεί να έχει ακόμη άγχος, δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με πριν. «Είναι ακόμη νευρική και φοβάται τις καταιγίδες, τους απροσδόκητους δυνατούς ήχους, τα σκυλιά που γαβγίζουν έξω κλπ. Κρύβεται σε μια σκοτεινή γωνιά. Όποτε χρειαστεί να την πάμε στον κτηνίατρο, κρύβεται μέσα στην τσάντα μεταφοράς και μπορούμε να νιώσουμε το σώμα της που τρέμει».

Εκτός όμως από το άγχος, η γάτα πάσχει από υπερευαισθησία αιλουροειδών, ένα είδος διαταραχής επιληπτικών κρίσεων που μπορεί να προκαλέσει επεισόδια διέγερσης και ακόμη και αυτοτραυματισμό. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της την έχουν κάνει σταρ στο Instagram. Μάλιστα ο λογαριασμός της στο Instagram έχει παραπάνω από Και μέσα από  25.000 ακόλουθους. Οι ιδιοκτήτες της ανεβάζουν συνέχεια στιγμές της καθημερινότητας της, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν περισσότερο τον κόσμο για την υιοθεσία  γατιών με ειδικές ανάγκες.