Ο Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε ένα, παραληρηματικού τύπου, διάγγελμα μέσω twitter στον αμερικανικό λαό λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως η μόλυνσή του από τον κορονοϊό ήταν …δώρο Θεού. Ωστόσο, το twitter «πήρε φωτιά» από το χρώμα του δέρματός του, καθώς εμφανίστηκε πιο… πορτοκαλί από ποτέ, ενώ πολλοί έσπευσαν να διατυπώσουν την άποψη ότι ο πρόεδρος μοιάζει σα να υπέστη κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο…

Ο Τραμπ έχει σχολιαστεί πολλές φορές για το μέικ απ που χρησιμοποιεί. Μόλις την περασμένη εβδομάδα οι χρήστες του Twitter είχαν παρατηρήσει, από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν μέσα από το νοσοκομείο, ότι ο πρόεδρος Τραμπ είχε απολέσει το αγαπημένο του πορτοκαλί χρώμα. Φαίνεται ότι οι παρατηρήσεις ελήφθησαν σοβαρά υπόψη από το Λευκό Οίκο και αυτή τη φορά μάλλον το παράκαναν, με τους χρήστες για μια ακόμη φορά να δίνουν ρέστα…

Οι αναρτήσεις σχετικά με το χρώμα του δέρματος του Αμερικανού προέδρου είναι πολλές, ωστόσο μία ακόμη που ξεχωρίζει, λέει: «Οι μακιγιέρ του Τραμπ είναι σε διαμάχη. Ο κομμωτής έκανε τα μαλλιά γκρι κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τον μακιγιέρ του που τον έβαψε με ένα πορτοκαλί της κολοκύθας ενώ αυτός που του έβαλε το lipstick ήθελε μια απόχρωση του κερασιού. Φίλε δείχνεις χάλια».

Ένας χρήστης παρατήρησε ότι η δεξιά πλευρά του προσώπου του Τραμπ παρουσιάζει κάποια πτώση…

Το βίντεο του Τραμπ

Μετά από τους ένθερμους επαίνους σε γιατρούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες κ.λπ. και την επανάληψη του συνθήματος ότι «η Αμερική είναι μεγάλη και σπουδαία», ο Τραμπ μοιράζεται με το λαό του την εκπληκτική, λυτρωτική εμπειρία της θεραπευτικής αγωγής. «Όχι ότι καιγόμουν στον πυρετό, αλλά στο νοσοκομείο μού έδωσαν Regeneron».

Επαναλαμβάνοντας τουλάχιστον τρεις φορές το όνομα της φαρμακοβιομηχανίας που εργάζεται στην έρευνα και τελειοποίηση του εν λόγω φαρμάκου, ο Πρόεδρος περιγράφει την απίστευτη αποτελεσματικότητά του. «Μου έδωσαν Regeneron και ήταν απίστευτο: Ένιωσα αμέσως καλά». Βασισμένος στην προσωπική του εμπειρία, ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι «έχουμε το Regeneron και ένα παρόμοιο φάρμακο από την Eli Lilly. Προσπαθούμε να τα κάνουμε διαθέσιμα για όλους, για επείγουσες ανάγκες».

Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι ο Πρόεδρος παρακάμπτει το γεγονός ότι κανένα από τα δύο φάρμακα δεν έχει λάβει την έγκριση του αμερικανικού δημοσίου για την μαζική παραγωγή του. Όπως συνηθίζει, ο Τραμπ προτρέχει, υποδεικνύοντας σαν πανάκεια για τον Covid-19 μια φαρμακευτική ουσία που δεν έχει την άδεια της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, την FDA.