Από τις αρχές, κιόλας, της δεκαετίας του ΄80 η αλάνα της Πανεπιστημιούπολης στα σύνορα της Καισαριανής με τα Ιλίσια είχε μετατραπεί σε αυτοσχέδια πίστα των μηχανόβιων όπου έκαναν κόντρες και επιδίδονταν σε σούζες και ακροβατικά.

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως ο χώρος διέθετε όλες τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Είχε μεγάλη ασφάλτινη αλάνα, ευθείες δίχως επικίνδυνα εμπόδια και αυτοκίνητα, στροφές με κλίση, κατηφόρα, ακόμη και δασάκι με παρτέρια για να παρακολουθούν οι θεατές τους αυτοσχέδιους αγώνες ανάμεσα στα «πειραγμένα» δίτροχα.

Η δημοσιογράφος ρωτά για τον κίνδυνο του «σπορ» και συναντά αρκετούς που είχαν εμπειρία στο ΚΑΤ. Στη συνέχεια τους ρωτά που βρήκαν τα λεφτά να αγοράσουν μηχανάκι και πήρε πολλές απαντήσεις. Άλλες πειστικές και άλλες όχι. Κάποιος απάντησε ότι το μηχανάκι του το αγόρασε ο παππούς του! Αρκετοί από τους νεαρούς δήλωσαν ότι δουλεύουν και έχουν τα χρήματα να κάνουν το κέφι τους.

Η κορυφαία στιγμή του ρεπορτάζ, ίσως, είναι η παρουσία του αστυνομικού διοικητή Αποστολόπουλου. Ο αξιωματικός εξηγεί ότι χωρίς πρόσκληση από το Πανεπιστήμιο η αστυνομία δεν μπορεί να παραβιάσει το άσυλο.

Όταν η δημοσιογράφος του ζητά τη γνώμη του γι΄ αυτό που συμβαίνει η απάντηση ήταν αναπάντεχη: «Τα παιδιά αυτά είναι δεξιοτέχνες στο χόμπυ τους και κάποια άλλη δουλειά κάνουν».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις