Όλα είναι πιθανά μετά από αυτό που συνέβη στη Χιλή. Συγκεκριμένα, ομάδα κέρδισε πέναλτι σε αγώνα πρωταθλήματος στις 15 Οκτωβρίου και το εκτέλεσε σχεδόν έναν μήνα αργότερα! Αυτό το μοναδικό περιστατικό συνέβη σε αγώνα για πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της Χιλής. Στις 15 Οκτωβρίου, η Κουρίκο Ουνίδο υποδέχθηκε την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα.  Με το σκορ στο 2-0 για τους γηπεδούχους, έγινε πέναλτι για τους φιλοξενούμενους και ο διαιτητής θέλησε να ελέγξει τη φάση στο VAR, πριν καταλογίσει την παράβαση.

Εκείνη τη στιγμή βραχυκύκλωσε ο πίνακας του σκορ, προκλήθηκε μεγάλο πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση του γηπέδου και το παιχνίδι διεκόπη! Η αναμέτρηση προγραμματίστηκε για τις 11 του Νοέμβρη και η Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα είχε την ευκαιρία να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε έναν μήνα πριν!

Αλλά ούτε κι αυτό έγινε… εύκολα. Ο Ζαμπέντι που ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών χρειάστηκε να εκτελέσει τρεις φορές το πέναλτι, καθώς στις πρώτες δυο ο τερματοφύλακας της Κουρίκο δεν πατούσε τη γραμμή της εστίας του!

Στο μεταξύ, στο διάστημα που μεσολάβησε για να συνεχιστεί το παιχνίδι, ο Πινάρες που είχε κερδίσει το πέναλτι για την Ουνιβερσιδάδ, πήρε μεταγραφή για τη Γκρέμιο στη Βραζιλία!

Για την ιστορία, η Κουρίκο επικράτησε 3-2, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν και τρίτο πέναλτι (μετά τα δυο στα οποία είχαν ευστοχήσει στις 15/10) και την Ουνιβερσιδάδ να μειώνει ξανά στο 90+6’.

Δείτε το βίντεο