Συγκίνηση προκαλεί βίντεο που δείχνει έναν διασωληνωμένο με κορονοϊό να παίζει βιολί για να ευχαριστήσει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του. Ο 70χρονος Γκρόβερ Γουίλεμσεν, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΜακΚέι-Ντι στο Όγκντεν της Γιούτα στην Αμερική, δίνοντας μάχη για τη ζωή του.

Ο συνταξιούχος διευθυντής ορχήστρας θέλησε με έναν ξεχωριστό τρόπο να δείξει την ευγνωμοσύνη του στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. Αδυνατώντας να μιλήσει λόγω του αναπνευστήρα ζήτησε με γραπτό σημείωμα από τη νοσοκόμα, Κιάρα Σασέ, την άδεια να του φέρει η σύζυγός του Νταϊάνα το βιολί του στη ΜΕΘ.

«Του είπα: Θα θέλαμε να σε ακούσουμε να παίζει, θα φέρει φως και θετική ενέργεια στο περιβάλλον μας», αναφέρει η Σάσε. Μετά από συνεννοήσεις με τους γιατρούς, η νοσοκόμα κατάφερε να πραγματοποιήσει την ευχή του ασθενή.

Έξω απ’ το θάλαμο της ΜΕΘ συγκεντρώθηκαν περίπου 12 μέλη του υγειονομικού προσωπικού για να απολαύσουν τον Γουίλεμσεν να παίζει επί δύο ώρες  τραγούδια, βαλς και ύμνους.

«Έφερε δάκρυα στα μάτια μου. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία για όλο το προσωπικό να βλέπει έναν ασθενή να κάνει αυτό ενώ βρίσκεται διασωληνωμένος. Παρότι ήταν πολύ άρρωστος, τα κατάφερε. Η μουσική τον βοήθησε να χαλαρώσει.

Έχω συνηθίσει να βλέπω ασθενείς σε άθλια κατάσταση ή ναρκωμένους ενώ βρίσκονται διασωληνωμένοι, αλλά ο Γκρόβερ μετέτρεψε μια ατυχή κατάσταση σε κάτι θετικό. Αυτή ήταν μια από τις αγαπημένες μου αναμνήσεις στη ΜΕΘ. Ήταν ένα μικρό φως στο σκοτάδι του κορονοϊού», δήλωσε η νοσοκόμα.

Ο 70χρονος ασθενής έδωσε για πάνω από έναν μήνα μάχη με τον κορονοϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και πρόσφατα μεταφέρθηκε σε άλλη πτέρυγα, όπου αναμένεται να αναρρώσει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις