Τη λύση στο πρόβλημά των Τίνα και Μπεν Γκίμπσον έδωσε το Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων (NEDC), όταν ενημερώθηκαν μέσω τοπικού δελτίου ειδήσεων πως υιοθετούνται έμβρυα που βρίσκονται σε καθεστώς κατάψυξης. Οι δύο νέοι από το Τενεσί της Αμερικής ταλαιπωρούνταν χρόνια λόγω στειρότητας, προσπαθώντας να εντοπίσουν τον κατάλληλο τρόπο να γίνουν γονείς. Σημειώνεται πως, το Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στο Νόξβιλ που αποθηκεύει κατεψυγμένα έμβρυα που προέρχονται από δωρεές.

«Αυτός είναι ο μόνος λόγος που μοιραζόμαστε την ιστορία μας. Εάν οι γονείς μου δεν το είχαν δει στις ειδήσεις, τότε δεν θα ήμασταν εδώ» αναφέρει η Τίνα, δασκάλα δημοτικού, που έψαχνε με αγωνία λύση στο πρόβλημά της.

Αρχικά, η Τίνα και ο Μπέντζαμιν Γκίμπσον απέκτησαν τη Έμα το 2017, που με τη γέννησή της έσπασε ρεκόρ ως το έμβρυο που είχε παραμείνει 23 χρόνια σε καθεστώς κατάψυξης. Το εν λόγω ρεκόρ έσπασε με τη σειρά της η αδερφή της (!), που γεννήθηκε 27 ολόκληρα χρόνια έπειτα από την ”κατάψυξή” της.

Σύμφωνα με το NEDC, η διάρκεια ζωής των κατεψυγμένων εμβρύων δεν ορίζεται και δεν έχει τέλος. Ωστόσο, επηρεάζεται από την περίοδο της τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις