Κύμα οργής έχει προκαλέσει στο Twitter μια ιστοσελίδα εκδικητικής πορνογραφίας, όπου δημοσιεύονται φωτογραφίες κυρίως γυναικών σε προσωπικές στιγμές, χωρίς την συγκατάθεσή τους. Πολλές είναι οι καταγγελίες για αναρτήσεις παιδικής πορνογραφίας στη σελίδα αλλά και για αναρτήσεις διαπόμπευσης ή εκδίκησης μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Η πλατφόρμα αναφέρει στην περιγραφή της ότι μπορεί σε αυτήν να «ανεβάζει ο καθένας φωτογραφίες ή βίντεο και να μοιράζεται σχόλια». Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στην αρχική σελίδα, δεν χρειάζεται καν εγγραφή για να συμμετέχει κανείς στην κοινότητα. «Εδώ μέσα είστε ανώνυμοι, οπότε μην ντρέπεστε, αισθανθείτε ελεύθεροι να μοιραστείτε και να μιλήσετε», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δεκάδες χρήστες στο Twitter ζητούν με το hashtag #cancelchatpicorg να παρέμβει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να κατέβει η σελίδα για προστατευτούν οι γυναίκες που εμφανίζονται σε αυτήν.

Μέχρι τότε όμως, ένας χρήστης του Twitter βρήκε έναν έξυπνο τρόπο ώστε να περιορίσει σε ένα βαθμό την εγκληματική δράση των χρηστών της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

“Mέχρι να σας το κλείσουμε το μαγαζί ξεφτιλισμένοι έφτιαξα ένα bot που σπαμμάρει τα boards με φωτογραφίες από random γάτες. Όλες οι γάτες που ανεβαίνουν δεν είναι αληθινες, έχουν φτιάχνει από αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης. Στους μα…κες δεν αξίζουν πραγματικά πατούσια και μουστάκια. Ανέβασε και εσυ μια γάτα, μπορείς!”, αναφέρει.

Παράλληλα έχει δημιουργηθεί ένα ηλεκτρονικό ψήφισμα, που έχει δημοσιευτεί στο Change.org και ζητά από τους χρήστες να προσθέσουν την υπογραφή τους και να γίνει έρευνα για τη λειτουργία της ιστοσελίδας και κατά πόσον αυτή απειλεί τα προσωπικά δεδομένα.

Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Εκατοντάδες Έλληνες χρησιμοποιούν καθημερινά τον ξένο, ανώνυμο ιστότοπο συνομιλίας chatpic.org για να μοιράζονται και να κατεβάζουν παράνομα εικόνες και βίντεο από Ελληνίδες, κυρίως από κοπέλες που χρησιμοποιούν τακτικά Tumblr και Instagram, για ικανοποίηση, για εκδίκηση, για να γελοιοποιήσουν γυναίκες που εκφράζουν ελεύθερα τη σεξουαλικότητά τους. Προσωπικές εικόνες κυρίως σεξουαλικού περιεχομένου γυναικών και κοριτσιών (μερικές φορές ανήλικων), έχουν ανεβεί, χρησιμοποιηθεί, αποθηκευτεί και ίσως πουληθεί ΧΩΡΙΣ την άδεια και ΧΩΡΙΣ να τη γνώση των κοριτσιών και των γυναικών αυτών”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις