Φωτογραφία ”γροθιά” στο στομάχι ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μέσω κοινοποιήσεων στο Twitter, που έφτασαν να αγγίζουν τις χιλιάδες. Στην εν λόγω φωτογραφία, η οποία απεικονίζει τη δραματική περίοδο που διανύει ο πλανήτης, πληττόμενος από τη νόσο του κορονοϊού, συνοψίζεται όλη η τρομακτική κατάσταση που βιώνουν όσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία: την απουσία και την απόσταση από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Είναι γνωστό πως, οι ασθενείς που βρίσκονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο δεν επιτρέπεται να δέχονται επισκέψεις από συγγενείς και οικείους, με αποτέλεσμα πολλοί να αφήνουν την τελευταία τους πνοή χωρίς να τους συντροφεύουν γνώριμα και αγαπημένα πρόσωπα, που θα τους έδιναν την γαλήνη και την συντροφιά που έχουν την ανάγκη τις τελευταίες, τρομακτικές, στιγμές.

Σύμφωνα με ανάρτηση χρήστη στο Twitter, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, αποφάσισαν να δώσουν μια μικρή νότα αισιοδοξίας στις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, προμηθεύοντας tablets, με τα οποία θα μπορούν να αποχαιρετήσουν αγαπημένα πρόσωπα, έστω μέσω εικόνας. Η εν λόγω ανάρτηση συγκίνησε και συγκλόνισε, με αποτέλεσμα να λάβει χιλιάδες σχόλια και κοινοποιήσεις, με ανθρώπους να προβαίνουν σε σπαρακτικές εξομολογήσεις, διηγούμενοι τις δικές τους ιστορίες.

”Τουλάχιστον έχουν αυτό. Εγώ είχα μόνο μια κλήση” αναφέρει χρήστης του Twitter στα σχόλια της δημοσίευσης, ενώ μια άλλη γυναίκα προσθέτει: ”Τη Δευτέρα ο φίλος μου είπε αντίο στη μητέρα του μέσω iPad”.

”Χρειάστηκε να κάνω το ίδιο με τη μητέρα μου» σχολίασε άλλος χρήστης, και εξομολογήθηκε: «Δεν είχε καν συναίσθηση, ήταν διασωληνωμένη. Ηταν το χειρότερο πράγμα που βίωσα στη ζωή μου”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις