Σε μια χρονιά που όλος ο πλανήτης έχει ζήσει τα πάντα – από την φονική πανδημία του κορονοϊού, μέχρι μεγάλες φυσικές καταστροφές και σεισμούς – δεν μας κάνει εντύπωση τίποτα πλέον. Ακόμη και αν έρθει το… τέλος του κόσμου. Αν πιστέψουμε τον πάστορα Paul Begley, μετράμε αντίστροφα καθώς έρχεται η στιγμή της Αποκάλυψης τις επόμενες ημέρες.

Και όταν λέμε τις επόμενες ημέρες, εννοούμε την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, καθώς αυτή είναι η «πρόβλεψη» που έκανε ο Πάστορας Paul Begley ο οποίος βασίζεται στο ημερολόγιο των Μάγια, αλλά και στο γεγονός ότι εκείνη την ημέρα, ο Δίας και ο Κρόνος θα πλησιάσουν τόσο κοντά ο ένας στον άλλον που θα μοιάζουν λες και είναι ένας διπλός πλανήτης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς θα τους χωρίζει φαινομενικά μόνο το 1/5 της διαμέτρου της Σελήνης και η… ένωσή τους αυτή, θα είναι ορατή από την Γη για πρώτη φορά από τις 4 Μαρτίου του 1226, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του καθηγητή αστρονομίας Πάτρικ Χάρτιγκαν του Πανεπιστημίου Ράις του Τέξας.

Το ημερολόγιο των Μάγια έχουν επιχειρήσει να αποκρυπτογραφήσουν πολλοί για να προβλέψουν το πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου (το οποίο αρχικά θα ερχόταν το 2012), χωρίς φυσικά επιτυχία, αλλά αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο για τον Χριστιανοευαγγελιστή Πάστορα. Θεωρεί πως το τέλος του κόσμου όπως το γνωρίζαμε και η άφιξη του Χριστού στη Γη, θα γίνει την Δευτέρα που τυχαία έχει τα γενέθλιά του.

Τι είναι το ημερολόγιο των Μάγια

Το ημερολόγιο των Μάγια είναι ένα σύστημα τριών αλληλοσυνδεόμενων ημερολογίων και αλμανάκ που χρησιμοποιούσαν διάφοροι πολιτισμοί της Κεντρικής Αμερικής. Χρονολογείται τον 5ο αιώνα π.Χ. και χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα σε ορισμένες κοινότητες των Μάγια. Αποτελείται από τρία ξεχωριστά αντίστοιχα ημερολόγια: το Long Count, το Tzolkin (θεϊκό ημερολόγιο) και το Haab (πολιτικό ημερολόγιο). Το Tzolkin και το Haab προσδιορίζουν τις ημέρες και κάθε 52 χρόνια συνδέονται και δημιουργούν ένα νέο ημερολογιακό κύκλο.

Οι Μάγια πίστευαν ότι το σύμπαν έχει καταστραφεί πολλές φορές και ξαναδημιουργείται στην αρχή κάθε συμπαντικού κύκλου. Όταν είχε κυκλοφορήσει η θεωρία για τη συντέλεια του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου 2012, η NASA είχε καταρρίψει τότε αυτές τις φήμες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις